Διώξε τα κουνούπια από το μπαλκόνι σου με αυτό το DIY κερί από citronella

Διώξε τα κουνούπια από το μπαλκόνι σου με αυτό το DIY κερί από citronella

Θα τα φτιάξεις αρκετά εύκολα χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

Το λάδι κιτρονέλλας (citronella oil) χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια ως βασικό συστατικό σε εντομοαπωθητικά κεριά και διάφορα άλλα σκευάσματα. Έχει αντικουνουπικές ιδιότητες και αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για την καλοκαιρινή περίοδο, όπου τα έντομα γίνονται πιο ενοχλητικά από ποτέ.

Καθημερινά αρκετές από εμάς χαλαρώνουν στο μπαλκόνι, τον κήπο ή τη βεράντα τους έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Τα κεριά citronella είναι μια προσθήκη η οποία θα αναβαθμίσει αισθητά το χώρο σου και θα σε απαλλάξει από τα ανεπιθύμητα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Μυρίζει άσχημα το σπίτι; 5 σημεία που πρέπει να κοιτάξεις

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου DIY κεριά από citronella. Τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή είναι ιδιαίτερα οικονομικά και να είσαι βέβαιη πως τα κεριά θα κοσμούν κάθε γωνιά του σπιτιού σου για αρκετό καιρό.

Πώς θα φτιάξεις αντικουνουπικά κεριά από citronella

Ο τρόπος παρασκευής δεν διαφέρει σε τίποτα από την κλασική διαδικασία χειροποίητων κεριών σε δοχεία με εξαίρεση ότι ως κύριο άρωμα θα χρησιμοποιήσεις αιθέριο έλαιο citronella.

Θα χρειαστείς: 100 γραμμάρια μελισσοκέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Πώς θα το φτιάξεις: Λιώσε το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, απόσυρε το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ανακάτεψε τα αιθέρια έλαια και μετέφερε το μείγμα σε μια παγοθήκη. Τοποθέτησέ την στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Βγάλε τους κύβους και φύλαξέ τους σε αεροστεγές δοχείο.

https://www.instagram.com/p/CdCNNg3Pi8x

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: Τοποθέτησε έναν κύβο στην κορυφή ενός διαχύτη κεριού. Άναψε το κερί και άφησε τον κύβο να λιώσει. Το κερί μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μέχρι να τελειώσει αρκεί να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα αιθέριων ελαίων (εάν χρειάζεται).

Πηγή κεντρικής: watershaus