5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο και να διευκολύνεις τη ζωή σου

5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο και να διευκολύνεις τη ζωή σου

Από μαξιλάρια μέχρι το κρεβατάκι της γάτας σου.

Ας το παραδεχτούμε: αν έπρεπε να πλύνουμε τα πάντα στο χέρι, θα ήμασταν όλες «νοικοκυρές σε απόγνωση». Γι' αυτό έχει εφευρεθεί το σωτήριο για όλες μας πλυντήριο, το οποίο κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά για εμάς.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια αντικείμενα τα οποία μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο και ίσως δεν το γνώριζες μέχρι σήμερα, κάνοντας τη ζωή σου δύσκολη και δίνοντας χρήματα στο καθαριστήριο χωρίς λόγο.

Για να μάθεις ποια είναι αυτά, απλά συνέχισε να διαβάζεις.

Υπάρχει τρόπος να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα εύκολα και γρήγορα; Ναι υπάρχει

Μαξιλάρια

Γνώριζες ότι τα μαξιλάρια πρέπει να καθαρίζονται κάθε τρεις έως έξι μήνες για να αφαιρεθούν η μούχλα, τα βακτήρια και οοι σμές; Είτε το δικό σου είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες (όπως πούπουλο) είτε από συνθετικά υλικά (όπως πολυεστέρας), τα περισσότερα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο.

Κρεβάτι για κατοικίδια

Αν δεν χωράει στο πλυντήριό σου ολόκληρο, μπορείς να το χωρίσεις σε κομμάτια αν δεν είνα ενιαίο.

Τσάντες και σακίδια πλάτης

Αυτή η τεχνική καθαρισμού λειτουργεί καλύτερα για πάνινες τσάντες. Θυμήσου μόνο να αδειάσεις τις τσέπες, να τη γυρίσεις προς τα έξω και να αφαιρέσεις μπρελόκ, καρφίτσες ή οτιδήποτε μεταλλικό έχει πάνω.

Αθλητικά παπούτσια

Αφαίρεσε τα κορδόνια και πλύνε σε κρύο νερό. Μπορείθς φυσικά να βάλεις και τα κορδόνια μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσεις είναι να τα τρίψεις με μια οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε λευκό ξύδι και νερό.

Λούτρινα παιχνίδια

Λαμβάνουν πολλή αγάπη από τα παιδιά, αλλά γίνονται λιγότερο αξιαγάπητα όταν καλύπτονται από βακτήρια και βρωμιά. Αν και αυτό δεν συνιστάται για βελούδινα παιχνίδια, μπορεί να λειτουργήσει για μαλακά παιχνίδια, αρκεί να μην υπάρχουν υπερβολικά στολίδια ραμμένα στο εξωτερικό ή μουσικά μηχανήματα στο εσωτερικό γέμισμα.