Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες την κατάψυξη; Ο πιο σωστός και εύκολος τρόπος να το κάνεις

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες την κατάψυξη; Ο πιο σωστός και εύκολος τρόπος να το κάνεις

+ tips για να διατηρήσεις τον καταψύκτη σου καθαρό.

Η κατάψυξη κάνει πολλά... δύσκολα πράγματα: Όχι μόνο διατηρεί φρέσκα για πολλές ημέρες τα φαγητά που έχουν περισσέψει, αλλά είναι επίσης απαραίτητη για το παγωτό ή τον πάγο που χρειάζεσαι για τον καφέ σου.

Δυστυχώς, ο κρύος αέρας της συσκευής συμβάλλει σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα, όπως η συσσώρευση πάγου, οι διαρροές και οι λεκέδες. Για να αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα προβλήματα και να διατηρήσεις τον καταψύκτη σου καθαρό, θα πρέπει να τον προσέχεις και να τον καθαρίζεις συχνότερα. Παρακάτω θα βρεις τον πιο σωστό και εύκολο τρόπο για να το κάνεις:

Τι θα χρειαστείς

Ιδανικά, χρησιμοποίησε ένα αντιβακτηριακό απολυμαντικό καθαριστικό, αλλά τίποτα σκληρό, όπως χλωρίνη. Αν προτιμάς να ακολουθήσεις την DIY διαδρομή, ανάμειξε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσεις, βεβαιώσου ότι έχεις στη διάθεσή σου ένα πανί από μικροΐνες και ένα σφουγγάρι για τυχόν επίμονους λεκέδες.

Εμπορικά καθαριστικά

  • Αντιβακτηριδιακό καθαριστικό
  • Πανί από μικροΐνες

DIY λύσεις

  • Μπουκάλι σπρέι
  • Ζεστό (όχι καυτό) νερό
  • Ξύδι
  • Σαπούνι για τα πιάτα
  • Πανί από μικροΐνες

Επιπλέον Εργαλεία

  • Σφουγγάρι κουζίνας

Πώς να καθαρίσεις την κατάψυξη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις το ψυγείο από την πρίζα και να κάνεις απόψυξη. Αυτό μας επιτρέπει να καθαρίζουμε προσεκτικά τον καταψύκτη χωρίς να χάνουμε σημεία και να διασφαλίσουμε ότι απολυμαίνεται σωστά.

Δεδομένου ότι ο καταψύκτης πρέπει να ξεπαγώσει, θα πρέπει να βάλεις όλα τα τρόφιμα σε ένα άλλο ψυχρό μέρος. Μπορείς να βάλεις σε μια λεκάνη πάγο και τα αποθηκεύσεις εκεί μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία του καθαρισμού. Μετά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ψέκασε όλη την επιφάνεια της κατάψυξης με ένα καθαριστικό και άφησέ το για 10 λεπτά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα στη διαδικασία καθαρισμού, γιατί οι περισσότερες νοικοκυρές ψεκάζουν και σκουπίζουν αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο δεν σκοτώνονται τα μικροβακτήρια.
  2. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, σκούπισε το σπρέι με ένα πανί από μικροΐνες. Ένα πανί από μικροΐνες είναι ανώτερο από το χαρτί κουζίνας για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή παγιδεύει τη βρωμιά στις ίνες για πιο καθαρό φινίρισμα.

Πώς να διατηρήσετε την κατάψυξη καθαρή μακροπρόθεσμα

Για τα καλύτερα αποτελέσματα με τη μεγαλύτερη διάρκεια, κάνε τον καθαρισμό της κατάψυξης μέρος των συχνών εργασιών του σπιτιού. Το να καθαρίζεις την κατάψυξη μία φορά κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες είναι κάτι παραπάνω από εντάξει.

Φρόντισε να καθαρίζεις τις βρωμιές αμέσως μόλις εμφανιστούν. Δηλαδή αν κάτι χυθεί, καθάρισέ το επιτόπου. Επίσης, εάν έχεις χρόνο, φρόντισε να αφαιρείς τα τρόφιμα κάθε μία έως δύο εβδομάδες και να κάνεις ένα γρήγορο καθάρισμα στον καταψύκτη.

Πώς να καταπολεμήσεις τις δυσάρεστες οσμές της κατάψυξης

Για να καταπολεμήσεις τις οσμές, χρησιμοποίησε τα συνηθισμένα οικιακά προϊόντα. Πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και τον χυμό ενός λεμονιού, ανακάτεψε και βάλε το μείγμα στην κατάψυξη.