5 βήματα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας γρήγορα και οικονομικά

5 βήματα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας γρήγορα και οικονομικά

Ακολουθήστε αυτά τα 5 βήματα και δείτε το μπάνιο σας να γυαλίζει σε λιγότερο από μισή ώρα και με λιγότερο κόπο.

Για πολλές από εσάς το μπάνιο είναι το μέρος του σπιτιού που βαριέστε να καθαρίσετε περισσότερο από κάθε άλλο. Έτσι συνήθως συνεχώς το αναβάλλετε μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ακολουθώντας, όμως, τα παρακάτω βήματα η μόνη σας έννοια πλέον θα είναι πως να χρησιμοποιήσετε τον έξτρα χρόνο που θα κερδίσετε, καθώς θα καθαρίζετε το μπάνιο σας γρήγορα και χωρίς κόπο.

  • Οργανώστε τις «προμήθειες». Δείτε, λοιπόν, τον εαυτό σας σαν στρατιώτη σε εμπόλεμη ζώνη και οργανωθείτε. Οι περισσότερες νομίζετε πως χρειάζεστε ένα κάρο καθαριστικά για το μπάνιο, όμως, πλανάστε. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα καθαριστικό για τα τζάμια, ένα για το εσωτερικό της λεκάνης, ένα καθαριστικό γενικής χρήσης για το μπάνιο, καθαριστικά πανιά, ένα σφουγγάρι, σκούπα και σφουγγαρίστρα. Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχετε αποθηκευμένα μαζί σε ένα καλάθι ή στην αποθήκη, ή οπουδήποτε τέλος πάντων σας βολεύει για να μην τα ψάχνετε, όταν έρθει η ώρα της καθαριότητας.
  • Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας σοφά. Πολλά προϊόντα χρειάζονται έξτρα χρόνο για να δράσουν. Οπότε χρησιμοποιήστε τα πρώτα απ' όλα και στον ενδιάμεσο χρόνο καθαρίστε τα τζάμια και τους λαμπτήρες ή σκουπίστε το δάπεδο.
  • Καθαρίστε όπως οι επαγγελματίες. Αυτό που χαρακτηρίζει τους επαγγελματίες είναι το λεγόμενο στεγνό καθάρισμα, δηλαδή το καθάρισμα χωρίς ξέπλυμα. Αγοράστε, λοιπόν, προϊόντα που δεν χρειάζονται ξέπλυμα μετά τη χρήση τους και έτσι κερδίστε πολύτιμο χρόνο.
  • Δουλέψτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο προϊόν κάθε φορά. Μην προσπαθείτε για παράδειγμα επί ματαίω τρίβοντας συνεχώς να καθαρίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού με το καθαριστικό για τα τζάμια. Είναι μαζοχιστικό. Και χρόνο σπαταλάτε και περισσότερο κουράζεστε.
  • Πρόληψη. Το πέμπτο και σημαντικότερο βήμα είναι η πρόληψη. Αν αφιερώσετε 1-2 λεπτά για καθαριότητα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το μπάνιο, θα ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που θα χρειαστείτε όταν θα κάνετε γενική καθαριότητα. Απλά με ένα πανί κάθε φορά που κάνετε μπάνιο ή χρησιμοποιείτε το νιπτήρα σκουπίστε τα νερά για να ελαχιστοποιήσετε τα στίγματα. Ακόμη, τραβήξτε το καζανάκι αμέσως μετά τη χρήση της τουαλέτας για να αποφύγετε το πουρί, ενώ, τέλος, το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι καθαρίστε με ένα πανί τα σημάδια από τον καθρέφτη.

Προσπαθήστε να προσαρμόσετε τα παραπάνω βήματα και στο υπόλοιπο σπίτι και δείτε το να λάμπει καθημερινά, χωρίς να «σκοτώνεστε» να το καθαρίζετε.