Ένα προϊόν αρκεί για να καθαρίσεις το τζάκι, την μπανιέρα και κάθε βρώμικη γωνιά στο σπίτι

Ένα προϊόν αρκεί για να καθαρίσεις το τζάκι, την μπανιέρα και κάθε βρώμικη γωνιά στο σπίτι

Η λύση που έψαχνες κρύβεται στο ντουλάπι του μπάνιου σου.

Τα καθαριστικά φούρνου είναι ένα από τα μικρά θαύματα που βρίσκονται στα ράφια του super market. Aξίζουν μια θέση στο ντουλάπι σου αφού μπορούν να διαλύσουν ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες από τρόφιμα και λίπη.

Τα περισσότερα καθαριστικά περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται αλισίβα (σταχτόνερο) η οποία είναι εξαιρετικά ισχυρή και αποτελεσματική. Οι ειδικοί συνιστούν να φοράς μάσκα και γάντια όταν χρησιμοποιείς καθαριστικό φούρνου αφού μπορεί να προκαλέσει βήχα και δερματικούς ερεθισμούς.

4 χρήσεις του καθαριστικού φούρνου

Ανακάλυψε τι μπορείς να κάνεις με ένα καθαριστικό φούρνου.

1) Καθάρισε τηγάνια και κατσαρόλες

Πάρε το καθαριστικό φούρνου και ψέκασε με αυτό τα βρώμικα μαγειρικά σκεύη. Στη συνέχεια, άφησέ το να δράσει για 30 δευτερόλεπτα και σκούπισε καλά. Αν εντοπίσεις επίμονους λεκέδες χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι.

2) Καθάρισε το τζάμι από το τζάκι

Το τζάμι του τζακιού λερώνεται καθημερινά. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις σαν καινούριο είναι χρησιμοποιώντας ένα πανάκι το οποίο έχεις ψεκάσει με καθαριστικό φούρνου.

3) Καθάρισε την μπανιέρα

Το καθαριστικό φούρνου είναι το πιο δραστικό προϊόν για να διώξεις άλατα, λεκέδες και άλλες βρωμιές στην μπανιέρα. Ψέκασε καλά τα επίμαχα σημεία και τρίψε με ένα σφουγγαράκι.

Μήπως πρέπει να πετάξεις τον καφέ φίλτρου που έχεις στο ντουλάπι;

4) Καθάρισε τις συσκευές περιποίησης μαλλιών

Η ισιωτική μαλλιών και η συσκευή για μπούκλες τείνουν να συσσωρεύουν βρωμιές στην επιφάνειά τους μετά τη χρήση. Το καθαριστικό φούρνου είναι ο no1 τρόπος για να τα καθαρίσεις σε χρόνο Dt. Πάρε λίγο βαμβάκι, ψέκασε τις συσκευές με το καθαριστικό και τρίψε απαλά. Τόσο απλό.

Αν όμως θες να καθαρίσεις το φούρνο σου δοκίμασε το εξής:

Σε ένα μπολ βάλε 1 λίτρο βραστό νερό και ρίξε και ένα φακελάκι αμμωνία. Άφησε το στον φούρνο σου για 4-5 ώρες και έπειτα καθάρισε τον με ένα πανάκι. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com