Spring cleaning checklist: Τι θα χρειαστείς για ένα σπίτι υγιεινά καθαρό από άκρη σε άκρη

Spring cleaning checklist: Τι θα χρειαστείς για ένα σπίτι υγιεινά καθαρό από άκρη σε άκρη

Πώς θα κάνεις τη γενική καθαριότητα στο σπίτι σου μία εύκολη και όχι τόσο κουραστική υπόθεση και θα την ολοκληρώσεις έχοντας χώρους απόλυτα υγιεινά καθαρούς;

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, των εκδρομών στη φύση και της… γενικής καθαριότητας. Ναι, ακόμη και αν ιδανικά θα ήθελες να αποφύγεις το καθιερωμένο αυτό task, γνωρίζεις καλά πως ένα spring cleaning στους χώρους σου είναι απαραίτητο για να υποδεχθείς ανανεωμένη το καλοκαίρι και κυρίως, για να έχεις ένα σπίτι απόλυτα υγιεινά καθαρό, από άκρη σε άκρη!

Το ζήτημα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς θα κάνεις τη γενική καθαριότητα στο σπίτι σου μία εύκολη και όχι τόσο κουραστική υπόθεση και θα την ολοκληρώσεις έχοντας χώρους απόλυτα υγιεινά καθαρούς;

Αρκεί να επενδύσεις στα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης και να οργανώσεις τον χρόνο σου. Ποιος ξέρει; Ίσως να χρειαστούν, τελικά, λίγες μόνο ώρες για να περάσεις το spring cleaning από τη θεωρία στην πράξη και να απολαύσεις καθαριότητα και απολύμανση μαζί.

Είμαστε σίγουρες ότι ο spring cleaning «οδηγός» που ετοιμάσαμε για εσένα -και τον οποίο ακολουθούμε πιστά- θα αποδειχθεί πολύτιμος!

Τα «δύσκολα» σημεία που δεν πρέπει να προσπεράσεις

Γενική καθαριότητα του σπιτιού σημαίνει ότι σημεία, γωνίες και έπιπλα που συνήθως προσπερνάς στο εβδομαδιαίο καθάρισμα, πρέπει να καθαριστούν και να απολυμανθούν. Τα παράθυρα και τα παντζούρια (μέσα και έξω), τα πόμολα και οι επιφάνειες στις πόρτες, οι κάδοι σκουπιδιών, οι διακόπτες, τα φωτιστικά, οι καναπέδες, οι κουρτίνες και φυσικά, οι χώροι πίσω από συσκευές, όπως το ψυγείο και το πλυντήριο ρούχων, έρχονται σε πρώτο πλάνο στο spring cleaning.

Θα τα σκουπίσεις και θα τα ξεσκονίσεις με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια, αν θέλεις να χαρίσεις υγιεινή καθαριότητα στο σπίτι σου, καλό είναι να τα ψεκάσεις με ένα ειδικό σπρέι που δρα κατά των ιών και των βακτηρίων. Για εμάς, το Dettol Αντιβακτηριδιακό All in One Απολυμαντικό Σπρέι είναι must. Διότι εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων σε σκληρές και μαλακές επιφάνειες, ενώ ταυτόχρονα αρωματίζει τον χώρο. Και ναι, θα το χρησιμοποιήσεις τόσο στα πόμολα των πορτών, όσο στους καναπέδες, τις κουρτίνες, ακόμη και τα στρώματα!

Ξεκίνα τη «γενική» από το μπάνιο του σπιτιού σου

Οι expert στην καθαριότητα προτείνουν να κάνουμε την αρχή στη γενική καθαριότητα από το μπάνιο του σπιτιού. Διότι πρόκειται για έναν πιο «δύσκολο» χώρο, που απαιτεί σημαντική απολύμανση -μιας και συγκεντρώνει τα περισσότερα βακτηρία- και έχει πολλές επιφάνειες, που συχνά συγκεντρώνουν πολλά άλατα και απαιτούν πολύ τρίψιμο. Ξεκίνα, λοιπόν, από το μπάνιο και δη, από τα ψηλά προς τα χαμηλά, καθαρίζοντας διεξοδικά κάθε σημείο.

Τι θα χρειαστεί να προμηθευτείς για τον αποτελεσματικό καθαρισμό και την απολύμανση του μπάνιου; Ένα προϊόν που και αφαιρεί εύκολα τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού αλλά και εξουδετερώνει τα βακτήρια, όπως το Dettol Power & Pure Μπάνιο. Θα γίνει η χείρα βοηθείας σου και θα σου χαρίσει αστραφτερές επιφάνειες και υγιεινή καθαριότητα.

Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί να δώσεις, βέβαια, στην περιοχή της λεκάνης της τουαλέτας και γενικά, στα έπιπλα και τις επιφάνειες γύρω από αυτήν. Για έξτρα και σε βάθος απολύμανση, χρησιμοποίησε ένα προϊόν που εξουδετερώνει τα βακτήρια, όπως το Dettol Αντιβακτηριδιακό Power & Fresh Advance Πολυκαθαριστικό, προσφέροντας παράλληλα ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας.

Συνέχισε με την κουζίνα του σπιτιού

Η γενική καθαριότητα καλό είναι να συνεχιστεί στον δεύτερο πιο «δύσκολο» χώρο του σπιτιού, δηλαδή την κουζίνα. Έχει πολλές επιφάνειες και πολλά ντουλάπια και ράφια που χρησιμοποιείς και αγγίζεις συχνά και είναι ένας χώρος που συγκεντρώνει εύκολα πολλή βρομιά, λόγω του καθημερινού μαγειρέματος. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να αδειάσεις όλα τα ντουλάπια και να τα καθαρίσεις καλά, να απολυμάνεις όλες τις επιφάνειες -εσωτερικές και εξωτερικές- και φυσικά, να μην ξεχάσεις να μετακινήσεις λίγο το ψυγείο και να καθαρίσεις πίσω και κάτω από αυτό.

Τι θα χρειαστείς για να χαρίσεις στην κουζίνα σου υγιεινή καθαριότητα; Αρχικά ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι, όπως το Dettol Power & Pure Κουζίνα, που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και διασπά τα λίπη και τη βρομιά. Στα πλεονεκτήματά του θα συμπεριλάβουμε το ότι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα μετά τη χρήση -οπότε είναι ένας must καθαριστικός «σύμμαχος» για την κουζίνα.

Για να καθαρίσεις εύκολα το εσωτερικό των πιο «δύσκολων» ντουλαπιών ή τα πιο ψηλά ράφια και τις γωνίες τις κουζίνας σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά πανάκια καθαρισμού, που εξουδετερώνουν τα βακτήρια και αντιμετωπίζουν από το καμένο φαγητό μέχρι τα λίπη της κουζίνας. Για εμάς, πάντως, καθαριότητα και απολύμανση της κουζίνας χωρίς τα Dettol Power & Fresh Πανάκια Καθαρισμού Πολλαπλών Χρήσεων Citrus δεν γίνεται.

Σειρά έχουν τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι

Σηκώνουμε χαλιά (αν δεν τα έχουμε μαζέψει ήδη), ανοίγουμε παράθυρα, αδειάζουμε ντουλάπες, κατεβάζουμε διακοσμητικά και μικροαντικείμενα από τα ράφια, μετακινούμε καναπέδες και αρχίζουμε το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα.

Προσέχουμε να απομακρύνουμε τη σκόνη από τα περισσότερα σημεία, τινάζουμε σε εξωτερικό χώρο τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια και πριν ολοκληρώσουμε το καθάρισμα, κάνουμε και ένα πέρασμα με το Dettol Αντιβακτηριδιακό All in One Απολυμαντικό Σπρέι σε σκληρές και μαλακές επιφάνειες, για την απαραίτητη απολύμανση.

Δάπεδο, διάδρομοι και σκαλιά… αστραφτερά

Αφού θα έχεις ξεσκονίσει και απολυμάνει τις επιφάνειες του σπιτιού, χωρίς να ξεχάσεις γωνίες και χώρους πίσω από μεγάλα έπιπλα και συσκευές και έχοντας ξεκινήσει από τα ψηλά στα χαμηλά, θα προχωρήσεις στο τελικό στάδιο της «γενικής». Με λίγα λόγια, ώρα για σκούπισμα και σφουγγάρισμα. Θα σκουπίσεις πρώτα για να αφαιρέσεις όλη τη τη σκόνη που έπεσε στο πάτωμα και στη συνέχεια, θα καθαρίσεις τη βρομιά το πάτωμα.

Η συμβουλή μας σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό του δαπέδου, είναι να επιλέξεις ένα προϊόν που και καθαρίζει και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, όπως το πανίσχυρο Dettol Πολυκαθαριστικό για Μεγάλες Επιφάνειες. Θα το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο ή διαλυμένο σε νερό και με αυτό, θα εξουδετερώσεις το 99,9% των βακτηρίων, προσφέροντας στο σπίτι σου αστραφτερή καθαριότητα με άρωμα φρεσκάδας.

Η στιγμή για βαθύ καθαρισμό του σπιτιού έφτασε και αν δεν μπορείς να αποφύγεις τη γενική καθαριότητα του σπιτιού, τότε προσπάθησε να τη μετατρέψεις σε μία πιο ευχάριστη και άνετη διαδικασία. Αν οργανώσεις το πρόγραμμα καθαρισμού και προμηθευτείς τους κατάλληλους για κάθε χώρο καθαριστικούς «συμμάχους», όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Να θυμάσαι απλώς ότι «γενική» δεν σημαίνει απλώς συμμάζεμα, σκούπισμα και ξεσκόνισμα, αλλά καθαριότητα και απολύμανση μαζί. Διότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να συγκριθεί με την άνεση, τη χαλάρωση και την ποιότητα ζωής που σου προσφέρει ένα σπίτι απόλυτα υγιεινά καθαρό, από άκρη σε άκρη!



*Χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά προϊόντα με ασφάλεια. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τα στοιχεία του προϊόντος πριν από τη χρήση.