Μπορείς να χρησιμοποιείς τις σακούλες τροφίμων παραπάνω από μία φορά;

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μπορείς να χρησιμοποιείς τις σακούλες τροφίμων παραπάνω από μία φορά;

Η απάντηση δεν είναι αυτή που πιθανότατα περίμενες.

Δεν υπάρχει ούτε μία νοικοκυρά που να μην έχει στην κουζίνα της πλαστικές σακούλες τροφίμων αφού αποτελούν την no1 λύση αποθήκευσης όλων των αγαπημένων μας σνακ (και όχι μόνο).

Οικονομικές και εύχρηστες, οι συγκεκριμένες πλαστικές σακούλες μας «λύνουν» τα χέρια κάθε φορά που περισσεύει φαγητό, όταν θέλουμε να μεταφέρουμε κάτι ή όταν θέλουμε να φυλάξουμε τρόφιμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

5 μεγάλα λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις τρόφιμα

Μπορείς να χρησιμοποιείς τις σακούλες τροφίμων παραπάνω από μία φορά;

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια είμαστε όλες αρκετά πιο ευαισθητοποιημένες σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα και συγκεκριμένα στη χρήση πλαστικού. Ένα από τα κύρια ερωτήματα που απασχολούν το καταναλωτικό κοινό είναι εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις σακούλες τροφίμων περισσότερες από μία φορά.

Eιδικοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων μίλησαν στο marthastewart.com και εξήγησαν πώς να επαναχρησιμοποιούμε με ασφάλεια επανασφραγιζόμενες σακούλες καθώς και πότε πρέπει να τις πετάμε.

6 αντικείμενα για να αποκτήσεις αποθηκευτικό χώρο και στο πιο μικρό σπίτι

«Γενικά, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μια πλαστική σακούλα, αρκεί να πλυθεί σωστά πρώτα», εξηγεί η Carla L. Schwan, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια και διευθύντρια εξειδικευμένη σε θέματα ασφάλειας τροφίμων στο National Center for Home Food Preservation.

Αντικολλητικό χαρτί για να σιδερώσεις; 7 άγνωστες χρήσεις για να δοκιμάσεις σήμερα

Ορισμένα τρόφιμα είναι προτιμότερο να φυλάσσονται σε πλαστικές επανασφραγιζόμενες σακούλες για να διατηρηθούν φρέσκα.

«Αυτά που πρέπει να φυλάσσονται σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα είναι: ψημένα προϊόντα, ζύμη μπισκότων, δημητριακά ή ξηροί καρποί», υποστηρίζει η Tracey Brigman, κλινική καθηγήτρια και αναπληρώτρια διευθυντής για το Εθνικό Κέντρο Διατήρησης Τροφίμων στο Σπίτι στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.

Τι να προσέξεις

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να επαναχρησιμοποιήσεις πλαστική σακούλα τροφίμων.

Σακούλες που περιείχαν ωμό κρέας, ψάρι, αυγά ή τροφές που ενδέχεται να προκαλούν αλλεργίες δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται ποτέ.

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να επαναχρησιμοποιήσεις μια πλαστική επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα εάν έχει σημάδια ανάπτυξης μούχλας, αν είναι κατεστραμμένη, θολή ή βρώμικη.Το πόσες φορές μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις μια πλαστική σακούλα εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες, όπως το υλικό της τσάντας, τον τρόπο καθαρισμού και φυσικά από το τι είχες αποθηκεύσει προηγουμένως στη σακούλα.

Πώς θα πλύνεις σωστά μια πλαστική σακούλα τροφίμων

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις μια επανασφραγιζόμενη σακούλα είναι το πλύσιμο με σαπούνι και νερό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com