Γεμίστε τις γραβάτες με λεκέδες

Γεμίστε τις γραβάτες με λεκέδες

Αυτές οι γραβάτες είναι φτιαγμένες για να λερωθούν στο γιορτινό τραπέζι.

necktienapkinfold01
necktienapkinfold02
necktienapkinfold03
necktienapkinfold04
necktienapkinfold05
necktienapkinfold06
necktienapkinfold07
necktienapkinfold08

Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα της χριστουγεννιάτικης περιόδου και σχεδόν κάθε μέρα έχετε να πάτε σε κάποιο τραπέζι, είτε φίλων είτε συγγενών. Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική σας σειρά να οργανώσετε το γιορτινό τραπέζι στο σπίτι σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη τουλάχιστον μία φορά, και μάλλον έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε το μενού και τη διακόσμηση.

Αφήνουμε τα φαγητά και τα γλυκά στην διακριτική σας ευχέρεια και πιάνουμε το κομμάτι της διακόσμησης για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε μια πρωτότυπη και υπέρκομψη διακόσμηση τραπεζιού, χωρίς να χαλάσετε ούτε ένα ευρώ επιπλέον από το budget σας. Το βασικό όνομα αυτής μας της αποστολής είναι «χάρτινη γραβάτα».

Όταν θα πάτε στο σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα ψώνια, επιλέξτε αντί για τις κλασικές λευκές χαρτοπετσέτες της παχιές κόκκινες που έχουν μεγάλο τετράγωνο σχήμα. Την ημέρα του τραπεζιού, πριν αρχίσετε το μαγείρεμα ή, ακόμα καλύτερα, όσο περιμένετε να γίνει το φαγητό, πάρτε τις χαρτοπετσέτες και αρχίστε να τις διπλώνετε με τον ακόλουθο τρόπο:

1.Απλώστε την κανονικά μπροστά σας



2.Πάρτε τη δεξιά άκρη και διπλώστε την κατά το 1/3 διαγωνίως προς τα αριστερά.



3.Κάντε το ίδιο με την αριστερή άκρη, διορθώστε τις δύο άκρες ώστε να διπλώνουν συμμετρικά και πατικώστε τις.



4.Πιάστε πάλι την δεξιά νέα άκρη που έχει δημιουργηθεί και διπλώστε την κατά το 1/3 προς τα αριστερά.



5.Επαναλάβετε το ίδιο με την αριστερή, φτιάξτε τη συμμετρία και πατικώστε. Έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια γραβάτα.



6.Πιάστε το πάνω 1/3 της γραβάτας και διπλώστε το διαγωνίως προς τα δεξιά, ώστε να σχηματίζει ορθή γωνία με το υπόλοιπο κομμάτι.



7.Διπλώστε το από κάτω προς την άλλη μεριά ώστε να δείχνει προς τα αριστερά.



8.Τυλίξτε την άκρη γύρω από την κορυφή της γραβάτας και χώστε την από πίσω σχηματίζοντας έναν κόμπο.



Αν κοιτάξετε τώρα, δεν έχετε πλέον μια χαρτοπετσέτα αλλά μια υπέροχη, κατακόκκινη γραβάτα, την οποία οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να φορέσουν κατά τη διάρκεια του φαγητού και να σκουπιστούν με αυτή χωρίς να τους νοιάζει αν θα την λερώσουν. Συν τις άλλοις, η διακόσμηση του τραπεζιού σας θα αποκτήσει το πιο εκλεπτυσμένο και γιορτινό στιλ, χωρίς έξοδα και χωρίς κόπο. Εμείς το κάναμε και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για το πιο διασκεδαστικό τραπέζι των Χριστουγέννων.