Προστατέψτε τα έπιπλά σας εύκολα και οικονομικά

Προστατέψτε τα έπιπλά σας εύκολα και οικονομικά

Μερικά απλά tips για να περιποιείστε τα έπιπλά σας χωρίς να ξοδεύεστε.

Η μυρωδιά που έχει το καινούργιο έπιπλο που μπαίνει στο σπίτι δεν κρατά για πολύ καιρό και το ίδιο ισχύει για την λάμψη και τις λείες επιφάνειές τους. Με τον καιρό το ξύλο των επίπλων φθείρεται, θαμπώνει και αρκετές φορές γεμίζει με γρατζουνιές σε διάφορα σημεία.

Εσείς, όμως, δεν χρειάζεται να συμβιβάζεστε με αυτό το γεγονός και να αφήνετε τα έπιπλα σας στη μοίρα τους, καθώς υπάρχουν μερικά απλά και έξυπνα tips που μπορούν να επαναφέρουν τα έπιπλά σας στην αρχική τους δόξα. Το σημαντικότερο; Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε cent για να τα φτιάξετε και είναι τόσο εύκολα που θα σας πάρουν ελάχιστο χρόνο, αποφέροντας όμως τεράστια αποτελέσματα.

  • Για τις γρατζουνιές: Αν το έπιπλο είναι σκουρόχρωμο, περάστε πάνω από τη γρατζουνιά βερνίκι παπουτσιών, διαφορετικά αν είναι ανοιχτόχρωμο περάστε την με φαρμακευτικό ιώδιο. Η γρατζουνιά θα φύγει και θα μείνει μια ελαφριά γυαλάδα στο σημείο.
  • Για τους λεκέδες στο ύφασμα: Για λεκέδες στο ύφασμα του καναπέ ή της πολυθρόνας, μουσκέψτε ένα βαμβακερό πανί σε διάλυμα αμμωνίας και νερού (αναλογία 1 προς 1) και τρίψτε αντίθετα με τη φορά του υφάσματος. Μετά σκουπίστε τους με ένα στεγνό πετσί και αφήστε τους να στεγνώσουν.
  • Κάντε τα έπιπλα να γυαλίζουν: Μέσα σε ένα μπολ ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε χοντρό αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βρέξετε ένα βαμβακερό πανί με το μείγμα και τρίψτε τις ξύλινες επιφάνειες των επίπλων μέχρι να γυαλίσουν.