Ζεσταθείτε χωρίς να «καεί» η τσέπη σας

Ζεσταθείτε χωρίς να «καεί» η τσέπη σας

Μερικές πρακτικές συμβουλές για να παραμείνετε ζεστοί τις κρύες μέρες, έξυπνα και οικονομικά.

Χειμώνα θέλαμε και ο καιρός του έδωσε και κατάλαβε τις τελευταίες μέρες, με βαριές συννεφιές, θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ανέμους και, επιτέλους, χιόνι. Πέρα από το ρομαντικό του πράγματος, όμως, ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ζεστάνει και το κοκκαλάκι του, χωρίς φυσικά να ξοδέψει μια περιουσία.

Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι χαλεποί, όχι μόνο σε καιρικά αλλά και (κυρίως) σε οικονομικά επίπεδα, καλό είναι να ξέρουμε ένα-δύο έξυπνα κόλπα που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό για περισσότερο χρονικό διάστημα, εύκολα και ανέξοδα.

Ένας τρόπος, λοιπόν, για να μειώσετε τον λογαριασμό θέρμανσης του σπιτιού σας, είναι να φροντίσετε ώστε όλοι οι έξοδοι ή οι επιφάνειες των συσκευών θέρμανσης είναι ανοιχτές και ελεύθερες και δεν εμποδίζονται ή δεν καλύπτονται από έπιπλα. Έτσι η θέρμανση θα κυκλοφορεί ανεμπόδιστη στο σπίτι και θα το ζεσταίνει αποτελεσματικότερα και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Στην περίπτωση που έχετε τζάκι, μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως σας καταναλώνει πολλά ξύλα, πολύ γρήγορα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ξύλα είναι πολύ ξηρά. Φροντίστε λοιπόν να αποθηκεύετε τα ξύλα μακριά από το τζάκι, σε στεγνούς χώρους με κανονική θερμοκρασία, ώστε να μην ξεραίνονται από τη ζέστη και να έχουν καλύτερη και οικονομικότερη καύση.