Φρέσκα λουλούδια για περισσότερο καιρό

Φρέσκα λουλούδια για περισσότερο καιρό

Μάθετε πώς να περιποιείστε τα λουλούδια σας ώστε να στολίζουν το σπίτι σας για πολύ περισσότερο.

Όλοι θέλουμε να έχουμε βάζα μέσα στο σπίτι, γεμάτα με φρέσκα, πολύχρωμα λουλούδια που όχι μόνο θα ομορφαίνουν τον χώρο αλλά και θα του δίνουν υπέροχα αρώματα.

Το πρόβλημα όμως με τα φρέσκα λουλούδια είναι ακριβώς αυτή η φρεσκάδα τους, η οποία δυστυχώς χάνεται γρήγορα και πρέπει να τα αντικαθιστούμε συχνά, ξοδεύοντας συνεχώς λεφτά.

Αντί όμως να το γυρίσετε στα ψεύτικα λουλούδια για να γλιτώσετε από τα έξοδα και τον κόπο, υπάρχουν τρόποι για να κρατήσετε τα φρέσκα σας λουλούδια ζωντανά και υγιή για περισσότερο χρονικό διάστημα, ανέξοδα και απλά.

Για να αντέξουν, λοιπόν, τα λουλούδια σας στο βάζο για περισσότερο, δεν έχετε παρά να διαλύσετε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ζεστό νερό και να το ρίξετε στο βάζο με τα λουλούδια. Η γλυκόζη που θα απορροφήσουν θα βοηθήσει στην διαδικασία της φωτοσύνθεσης και το φυτό θα έχει «τροφή» για πιο πολύ καιρό.

Εκτός από αυτή τη συνταγή, θα πρέπει να αφαιρείτε τα μαραμένα άνθη και φύλλα μέρα παρά μέρα από τα λουλούδια, ώστε να ζωντανεύουν τα υπόλοιπα, αλλά και να αλλάζετε το νερό στα βάζα κάθε δύο μέρες και να κόβετε τις άκρες τους επίσης μέρα παρά μέρα για να απορροφούν καλύτερα το νερό.