Αρώματα στο συρτάρι χωρίς χημικές προσθήκες

Αρώματα στο συρτάρι χωρίς χημικές προσθήκες

Εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας!

Είναι καλό τα κλεισμένα στη ντουλάπα ρούχα μας να μυρίζουν ωραία. Καμιά φορά όσο χαρακτηριστικό κι αν είναι το μαλακτικό μας, οι ανακατανομές στη ντουλάπα, που συχνά κρύβει δερμάτινες ζώνες και αξεσουάρ, η κάποια φορεμένα ρούχα, ακόμη και η "κλεισούρα", αλλοιώνουν τη μυρωδιά των ρούχων. Όσο να 'ναι αλλάζει η ψυχολογία μας όταν νιώθουμε ευχάριστα μέσα στα ρούχα μας.

Τα τεχντητά αρώματα ντουλάπας, καμιά φορά είναι πολύ έντονα, ακόμη και βλαβερά- ενώ τα έτοιμα σακουλάκια με ποτ-πουρί είναι αρκετά ακριβά. Ποιος ο λόγος να ξοδεύετε τόσα; Φτιάξτε μόνοι σας, λοιπόν, σε λίγα λεπτά, ένα αρωματικό σακκουλάκι για τα συρτάρια σας. Θα χρειασθείτε ένα δαντελλένιο στρογγυλό πετσετάκι, ένα κομμάτι τούλι με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το πετσετάκι, λίγο ποτ πουρί (αποξηραμένα φύλλα και πέταλα λουλουδιών και βοτάνων), λίγο σπάγκο και κορδέλλα.

Τοποθετήστε το ποτ πουρί στο κέντρο του κομματιού από τούλι και μαζέψτε το ύφασμα, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα σακκουλάκι. Δέστε το σφικτά με τον σπάγκο. Τοποθετήστε το τούλινο σακκουλάκι πάνω στο δαντελλένιο πετσετάκι. Μαζέψτε πάλι τις άκρες, έτσι ώστε να σχηματίζουν σακκουλάκι και δέστε το με την κορδέλλα σε φιόγκο. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κολλήστε επάνω στην κορδέλλα, μικρά διακοσμητικά λουλουδάκια, ή χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές κορδέλλες. Όμορφο και ιδανικό μιας και μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε ανανεώνοντας το περιεχόμενό του όταν χάνεται το άρωμα.

Αυτό ήταν! Λίγο χρόνο και όρεξη χρειάζεστε και έχετε όμορφα και υπέροχα αρωματικά για τη ντουλάπα σας με μικρότερο κόστος και όπως τα θέλετε εσείς.