Πώς να βελτιώσετε τη διατροφή σας κερδίζοντας χρήματα και χρόνο!

Πώς να βελτιώσετε τη διατροφή σας κερδίζοντας χρήματα και χρόνο!

Αποφύγετε τα κλασικά λάθη

Ένα από τα λάθη που κάνουμε προσπαθώντας να γλιτώσουμε χρήματα είναι να τρώμε ανθυγιεινά αγοράζοντας ότι πιο φθηνό βρίσκουμε μπροστά μας. Τα υγιεινά όμως τρόφιμα δεν είναι απαραιτήτως ακριβά, αν έχει κανείς τις γνώσεις και την ικανότητα να κάνεις τις σωστές επιλογές. Με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε εύκολα να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε για φαγητό χωρίς όμως να υποβαθμίσετε την ποιότητα της διατροφής σου.

Προετοιμασία

Είτε εργάζεστε σπίτι ή έξω, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να πιέζεστε τόσο πολύ που σας φαίνεται πολύ πιο εύκολο να παραγγείλετε μία πίτσα ή να φάτε κάτι προκατασκευασμένο. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές είναι συνήθως πιο ανθυγιεινές από κάτι που κάτι που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνη σας. Αν οργανωθείτε και προετοιμαστείτε θα αποφύγετε τις ακριβές λύσεις της τελευταίας στιγμής.

supermarket



Ξεκινήστε επιλέγοντας τα φαγητά και τις συνταγές που θέλετε να φάτε τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε στη συνέχεια να προετοιμαστείτε έτσι ώστε να έχετε ό,τι χρειάζεται για να τις φτιάξετε και να βάλετε στο πρόγραμμα σας την διαδικασία. Είναι καλό να βρείτε απλές, υγιεινές συνταγές με οικονομικά υλικά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Αν ο χρόνος είναι κάτι που σας απασχολεί πολύ, μπορείτε να βρείτε συνταγές που γίνονται πολύ γρήγορα ή μπορούν να προετοιμαστούν από πριν. Υπάρχουν πολλοί που κάνουν το μαγείρεμα όλης της εβδομάδας σε μία μέρα και έτσι έχουν έτοιμο φαγητό στο ψυγείο και την κατάψυξη. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να προετοιμάσετε πλήρως το γεύμα εκ των προτέρων, μπορείτε να κάνετε κάποιες βασικές προεργασίες.

Η οργάνωση και ο προγραμματισμός βοηθάει επίσης και με τα ψώνια. Χρησιμοποιήστε το σχέδιο των γευμάτων για να συντάξετε τη λίστα αγορών. Η λίστα θα σας βοηθήσει πάρα πολύ όταν πάτε για ψώνια. Πρέπει οπωσδήποτε να μείνετε πιστοί σε αυτήν και να μην αγοράσετε άλλα πράγματα που απλά είδατε μπροστά σας.Βλέποντας τη λίστα μπορείτε να τη χωρίσετε ανάλογα με το που μπορείτε να αγοράσετε το κάθε τι, ώστε να επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές που έχει σε κάθε μαγαζί. Βέβαια από το να πηγαίνετε από μαγαζί σε μαγαζί για να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα σε κάτι μπορεί να είναι καλύτερα να τα πάρετε όλα μαζί και να γλιτώσετε χρόνο. Ακόμη καλό είναι να βγάλετε κάρτες μέλους στα σούπερ μάρκετ που ψωνίζεται, με τις οποίες μαζεύετε πόντους και έχετε έκπτωση στα σύνολα των λογαριασμών σας.

elimintae-diaily-shop-supermarket-de



Τα φρούτα και τα λαχανικά μερικές φορές μας φαίνονται ακριβά, αλλά αν επιλέγουμε αυτά που είναι εποχής, τότε μπορούμε να τρώμε αρκετά χωρίς να ξοδεύουμε πολλά. Αν αντικαταστήσετε τα έτοιμα γλυκά και αλμυρά σνακ με φρούτα, είναι σίγουρο ότι ο λογαριασμός θα σας βγει πολύ πιο χαμηλός. Επίσης, καλό είναι να αγοράσετε κρέατα και ψάρια όταν μπορείτε να βρείτε την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής. Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες στις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ που κάποια φρέσκα προϊόντα είναι σε προσφορά. Απλά αποθηκεύστε τα στον καταψύκτη. Εννοείται ακόμη πως δεν πετάμε τίποτα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε ό,τι περισσεύει.

Τέλος, δώστε προσοχή στον τρόπο που μαγειρεύετε και αποφύγετε τις σπατάλες σε πρώτες ύλες όπως το λάδι και το ρεύμα. Όσο πιο υγιεινά μαγειρεύουμε τόσο το καλύτερο εφόσον μας βοηθάει να κάνουμε οικονομία σε ποσότητα αλλά και να χάσουμε τα περιττά κιλά.