Φτιάξτο μόνη σου: πρωτότυπα-και οικονομικά- βιβλία ευχών

Φτιάξτο μόνη σου: πρωτότυπα-και οικονομικά- βιβλία ευχών

Θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο με τα χεράκια σας και δεν ξέρετε πώς; Ρωτήστε μας και θα σας δείξουμε τον τρόπο.

2_copy_copy_copy_copy_copy_copy
1_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

Μας ρωτήσατε: «Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου δώσετε καμιά ιδέα για να φτιάξω το βιβλίο ευχών για την βάπτιση του γιου μου γιατί έψαξα αλλα δεν βρήκα. Το θέμα που θέλω είναι ο μίκυ και οι ήρωες της Disney και τα λίγα που βρήκα ήταν ιδιαίτερα ακριβά.»
Έφη


Ένα βιβλίο ευχών δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σημειωματάριο με ιδιαίτερο εξώφυλλο. Μπορείτε επίσης, αντί για σημειωματάρια που θα βρείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία να βρείτε απλά τετράδια με χρωματιστό εξώφυλλο, τα οποία θα αγοράσετε ακόμη και από τα χαρτικά της γειτονιάς σας. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και με απλά υλικά φτιάξτε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Αν πάλι ψάχνετε κάτι πιο πρωτότυπο, σκεφτείτε την εναλλακτική ενός κάδρου. Και οι δύο προτάσεις είναι ιδιαίτερα οικονομικές καθώς το κόστος τους δεν ξεπερνάει τα 15-20 ευρώ όταν στο εμπόριο ένα συνηθισμένο βιβλίο ευχών έχει σχεδόν την τριπλάσια τιμή. Δείτε δύο απλές, οικονομικές εκδοχές που ωστόσο κερδίζουν τις εντυπώσεις και μάθετε βήμα-βήμα πώς να τις φτιάξετε.



Βιβλίο ευχών με θέμα Μίκυ

Θα χρειαστείτε:
1 απλό σημειωματάριο με μονόχρωμο εξώφυλλο
2 χρωματιστά χαρτόνι
1 φιγούρα μίκυ (ή οποιοδήποτε άλλου ήρωα) τυπωμένη από το internet και φωτοτυπημένη σε 2 διαφορετικές, μικρότερες διαστάσεις.
Μολύβι
Ψαλίδι
Κόλλα

Πώς θα το φτιάξετε:
Κόβετε προσεκτικά το περίγραμμα της έγχρωμης φιγούρας του Μίκυ που έχετε τυπώσει από το internet καθώς και τις μικρότερες τις φωτοτυπίες. Χρησιμοποιείτε τις μικρότερες σαν ένα πατρόν ώστε να σχεδιάσετε φιγούρες και στα δύο χρωματιστά χαρτόνια. Κόβετε προσεκτικά το περίγραμμά τους. Βάζετε κόλλα στο πίσω μέρος των φιγούρων και τις κολλάτε προσεκτικά πάνω στο σημειωματάριο.




Βιβλίο ευχών-κάδρο

Θα χρειαστείτε:
1 κορνίζα στη διάσταση που θέλετε
4 χρωματιστά χαρτόνια
Μολύβι
Ψαλίδι
Κόλλα
Μαρκαδοράκι

Πώς θα το φτιάξετε:
Κόβετε αρκετές καρδιές στα χαρτόνια. Μπορείτε να το κάνετε είτε στο χέρι, χρησιμοποιώντας για πατρόν μια καρδιά που θα βρείτε στο ίντερνετ, είτε να προμηθευτείτε ειδικά περφορέ με σχήμα καρδιά που θα βρείτε στα μεγάλα βιβλιοπωλεία και καταστήματα με χαρτικά. Τις καρδιές αυτές τις βάζετε σε ένα κουτί, πάνω στο τραπέζι των ευχών, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να γράψουν τις ευχές τους. Μετά τη βάπτιση, παίρνετε τις καρδούλες με τις ευχές και τις κολλάτε σε ένα χαρτί. Επιλέγετε μια καρδιά σε άλλο χρώμα για να γράψετε το όνομα του παιδιού. Βάζετε το χαρτί σε μια κορνίζα και είστε έτοιμες.

Αν έχετε απορίες σχετικά με το πώς να κατασκευάσετε δικά σας πράγματα ή θέλετε συμβουλές για κάτι συγκεκριμένο, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@queen.dpg.gr