Mειώστε τα έξοδα της καθημερινότητας και χαρείτε στο τέλος του μήνα

Γωγώ Φούντα
Mειώστε τα έξοδα της καθημερινότητας και χαρείτε στο τέλος του μήνα

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Η οικονομική κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή σας και κάνετε τα πάντα για να ξοδεύετε όσο λιγότερα χρήματα μπορείτε. Έχετε σκεφτεί όμως ότι ακόμα και η αποταμίευση του ενός ευρώ καθημερινά μπορεί στο τέλος του μήνα να... φουσκώσει το πορτοφόλι σας;

Ας αρχίσουμε από τα απλά. Βάλτε το ξυπνητήρι σας ένα τέταρτο νωρίτερα και ετοιμάστε καφέ και κάτι πρόχειρο για κολατσιό. Έτσι και χρήματα γλιτώνετε και ξέρετε ότι σίγουρα αυτά που θα φάτε και θα πιείτε θα σας αρέσουν, και αποφεύγετε τις περιττές θερμίδες αν προσέχετε τη διατροφή σας. Πηγαίνοντας στη δουλειά σας, αποφύγετε να πάρετε αμάξι ή ταξί αν αυτό είναι δυνατό. Οι δρόμοι τα πρωινά είναι πήχτρα και έτσι ούτε χρόνο θα κερδίσετε αλλά ούτε και χρήματα. Προτιμήστε το μετρό το οποίο σας πάει σχεδόν παντού και σχεδόν δωρεάν!

Όσον αφορά στις αγορές σας, πριν επισκεφθείτε οποιοδήποτε κατάστημα, ακόμα και το super market, κάντε απαραίτητα μία λίστα με όσα χρειάζεστε. Έτσι θα αποφύγετε τα άσκοπα έξοδα σε πράγματα που το πιθανότερο σας είναι εντελώς άχρηστα.

Ακόμα και στις εξόδους σας μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Προτιμήστε κρασί αντί για κοκτέιλ που είναι πολύ πιο ακριβά ενώ αποφύγετε να καταναλώνετε πολλά ποτά. Κάνετε καλό και στο συκώτι σας αλλά και στην τσέπη σας! Αν θέλετε απαραίτητα να πίνετε κάτι, ανάμεσα στα ποτά καταναλώστε νερό ή ακόμα και κάποιο χυμό.