Υπνοδωμάτιο σαν καινούργιο, σε 30 λεπτά

Υπνοδωμάτιο σαν καινούργιο, σε 30 λεπτά

Τρεις κινήσεις- κλειδιά, για να φαίνεται άψογο

Το υπνοδωμάτιο είναι, ίσως το ευκολότερο, από την άποψη του καθαρίσματος, δωμάτιο του σπιτιού, με ένα βασικό μειονέκτημα: μαζεύει εύκολα σκόνη. Σκεφτείτε, μόνο, τι γίνεται κάτω από το κρεβάτι. Αν, ξαφνικά, έχετε καλεσμένους, υπάρχουν τρεις κινήσεις- κλειδιά, για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται σαν καινούργιο!

1)«Φρεσκάρετε» το κρεβάτι:
Το τίναγμα των σεντονιών και μαξιλαριών συνήθως απελευθερώνει σκόνη, γι' αυτό καλό είναι να είναι το πρώτο πράγμα που θα γίνει. Για ακόμα μεγαλύτερη φρεσκάδα, ψεκάστε σεντόνια και μαξιλαροθήκες με ένα μαλακτικό σπρέι, πριν στρώσετε το κρεβάτι σας.

2)Ξεσκονίστε:

Ψεκάστε ένα πανί από μικροΐνες με αντιστατικό σπρέι και περάστε με αυτό όλες τις επιφάνειες του δωματίου, με την φορά του ρολογιού. Αν δεν έχετε κατά νου τον τρόπο που θα κινηθείτε, είναι πολύ πιθανόν να περιφέρεστε από γωνία σε γωνία, χωρίς να ξέρετε τι έχετε καθαρίσει και τι όχι.

3)Καθαρίστε το πάτωμα:

Εάν είναι από ξύλο, περάστε με ένα νωπό πανί, με αντιστατικό καθαριστικό, τις επιφάνειες που φαίνονται, αλλά και αυτές γύρω από το κρεβάτι. Εάν έχετε μοκέτα, περάστε, τα ίδια σημεία, με ηλεκτρική σκούπα, και είστε έτοιμες!