Έξυπνο και οικονομικό shopping; Κι όμως γίνεται!

Γωγώ Φούντα
Έξυπνο και οικονομικό shopping; Κι όμως γίνεται!

Mε σωστή οργάνωση η βόλτα στα μαγαζιά μπορεί να γίνει απόλαυση!

H ωραιοπάθεια και ο ναρκισσισμός είναι κάτι που εμείς οι γυναίκες κουβαλάμε εκ γενετής. Κάτι σαν βαριά κληρονομιά. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας λοιπόν είναι όταν η εποχή αλλάζει, εμείς ξεφυλλίζουμε τα διάφορα περιοδικά μόδας αλλά το πορτοφόλι μας είναι σχεδόν άδειο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προμηθευτούμε οτιδήποτε καινούριο.

Κι όμως υπάρχει λύση για έξυπνο και οικονομικό shopping. Αρχικά κάντε μία λίστα με αυτά που χρειάζεστε, από ρούχα και παπούτσια μέχρι καλλυντικά. Στη συνέχεια, κάντε μία ανασκαφή στη ντουλάπα, τα συρτάρια και το νεσεσέρ σας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα μισά πράγματα της λίστας τα έχετε ήδη και ούτε που το θυμάστε. Πόσες φορές άλλωστε μας έχει τύχει να ανακαλύπτουμε ένα υπέροχο φόρεμα που πήραμε προ διετίας και δε φορέσαμε ποτέ είτε γιατί είχαμε παραπάνω κιλά είτε γιατί πολύ απλά τότε δεν μας ενθουσίασε και ιδιαίτερα. Μαντέψτε, ήρθε η ώρα να το φορέσετε!

Στη συνέχεια λοιπόν, και αφού η λίστα θα έχει μικρύνει κατά πολύ, ξεχυθείτε στους δρόμους! Προτιμήστε κάποιο μέρος που έχει πολλά μαγαζιά ή κάποιο εμπορικό ώστε να είστε σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να κάνετε συγκρίσεις τιμών. Μην παραλείπετε να δοκιμάζετε τα ρούχα ή τα παπούτσια, γιατί κάτι που μπορεί να σας ενθουσιάσει στο μάτι, πάνω σας μπορεί να μη δείχνει τόσο ωραίο. Έτσι θα κερδίσετε χρήματα και θα βγείτε από τη διαδικασία αλλαγής ή επιστροφής χρημάτων.

Μην ψωνίζετε ανεξέλεγκτα και προσπαθήστε να μείνετε πιστή στη λίστα. Αν για παράδειγμα η λίστα περιέχει 2 μπλουζάκια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρετε 4 γιατί πολύ απλά δεν τα χρειάζεστε. Το ίδιο ισχύει και με τα καλλυντικά. Μπορεί η απόχρωση του κραγιόν που μόλις εντοπίσατε να είναι υπέροχη και να αναδεικνύει το μαύρισμα που πρόκειται να αποκτήσετε, αλλά αν δεν έχετε make up ή ενυδατική κρέμα, είναι καλύτερα να δώσετε το βάρος σας εκεί.

Μην έχετε κόλλημα με τα επώνυμα και ακριβά ρούχα. Η μάρκα και η ποιότητα συμβαδίζουν μόνο στα καλλυντικά για ευνόητους λόγους. Υπάρχουν αμέτρητα τζιν ή φορέματα στην αγορά που κάνουν καταπληκτική εφαρμογή και κοστίζουν τουλάχιστον τα μισά από τα αντίστοιχα επώνυμα προιόντα. Εξάλλου η μόδα έρχεται και παρέρχεται, και το φετινό ψηλόμεσο σορτς για παράδειγμα, το πιθανότερο είναι να θαφτεί κάπου στη ντουλάπα σας του χρόνου. Γιατί λοιπόν να το χρυσοπληρώσετε;

Το θετικό της κρίσης των ημερών, είναι ότι γενικότερα οι τιμές έχουν μειωθεί κατά πολύ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες έχουν τα πάντα, αλλά και σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι εξίσου ενημερωμένες και οικονομικές χωρίς να χάνουν ίχνος από την ποιότητά τους. Το σημαντικότερο είναι να μην ψωνίζετε στα τυφλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε σε ένα μαγαζί και να ψωνίσετε κάτι αναγκαστικά μόνο και μόνο επειδή η πωλήτρια έδειξε ζήλο και προθυμία. Αυτή είναι η δουλειά της άλλωστε. Αν πραγματικά αυτό που δοκιμάζετε δε σας αρέσει, ευχαριστείστε και επισκεφθείτε κάποιο άλλο κατάστημα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μετανιώνεις για μία αγορά αμέσως μόλις την έχεις κάνει και να θρηνείς τα χαμένα λεφτά.

Και προσοχή: Μην πηγαίνετε ποτέ για ψώνια όταν δεν είστε καλά ψυχολογικά. Απλά θυμηθείτε την τελευταία φορά που το κάνατε! Προτιμήστε μία βόλτα, έναν καφέ με τις φίλες σας ή λίγο τρέξιμο στο κοντινό πάρκο... Είναι σίγουρο ότι το πορτοφόλι σας θα εκτιμήσει τη συγκεκριμένη κίνηση!