Καθαρίστε τζάμια στο πι και φι χωρίς κόπο και κόστος!

Καθαρίστε τζάμια στο πι και φι χωρίς κόπο και κόστος!

Ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν παιχνιδάκι

Τα τζάμια μπορούν να δείχνουν πεντακάθαρα εύκολα και γρήγορα χωρίς χνούδια και θολά σημεία με μερικά σπιτικά tricks. Υπάρχουν ειδικά πανιά για τα τζάμια, που καθαρίζουν απαλά και δεν αφήνουν χνούδια. To ίδιο αποτελεσματικό μπορεί να φανεί ένα παλιό σεντόνι ή φανελάκι ακόμη και μία εφημερίδα που γυαλίζει τα τζάμια καταπληκτικά αλλά θέλει λίγη προσοχή.

Πάρτε ένα φύλλο εφημερίδας ματ και όχι γυαλιστερό και τσαλακώστε το σαν μπάλα. Ψεκάστε το τζάμι και το φύλλο και ξεκινήστε τη δουλειά! Οι λεκέδες εξαφανίζονται χωρίς χνούδια!

Όλα τα χαρτιά δεν είναι το ίδιο. Γι' αυτό, μη δοκιμάσετε με χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας εκτός αν είναι πια κάποιο πολύ σκληρό, αλλιώς θα αφήνετε χνούδια γύρω γύρω, θα εκνευριστείτε και πιθανόν να παραιτηθείτε από το καθάρισμα των τζαμιών, ενώ οποιοδήποτε απλό καθαριστικό τζαμιών, θα κάνει τη δουλειά. Οι ουσιαστικές διαφορές είναι μικρές οπότε διαλέξτε με βάση την τιμή και το άρωμα.

Ακόμη καλύτερα και πιο οικονομικά, χρησιμοποιήστε πανάκι εμποτισμένο με ξύδι. Ακόμη μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα από ξύδι, λεμόνι και νερό, συστατικά πολύ αποτελεσματικά για τη λιπαρότητα στα τζάμια της κουζίνας. Μια ενδεικτική δοσολογία είναι 2-3 φλιτζ. νερό, 1/3 του φλιτζ. ξύδι και το χυμό από μισό λεμόνι. Προτιμήστε το άσπρο ξύδι, το οποίο συστήνεται για καθαριότητα σε αντίθεση με το κοινό ξύδι της σαλάτας μας μόνο και μόνο για να μη χρωματίσει τις επιφάνειες που καθαρίζουμε, ή τις γειτονικές τους (π.χ. κουφώματα).

Βάλτε έπειτα το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκαστήρα ή και σε ένα απλό μπολ, που θα βουτάτε το πανάκι σας. Αν σας περισσέψει, αποθηκεύστε το, δεν παθαίνει τίποτα. Απλά ανακινήστε και ξαναχρησιμοποιήστε το. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθαρίσατε τα τζάμια σας, μπορείτε τώρα να καθαρίσετε και τους καθρέφτες.

Διαβάστε ακόμη:Εναλλακτικές λύσεις όταν ξεμένουμε από καλλυντικά!

Tips για φυσικές ανταύγειες όλο το χρόνο

Κερδίστε χρήματα στο ίντερνετ χωρίς ταλαιπωρία!

DPG Network