Ώρα για οικονομία: Πώς θα μειώσετε έξυπνα, τα έξοδα πετρελαίου και νερού

Ώρα για οικονομία: Πώς θα μειώσετε έξυπνα, τα έξοδα πετρελαίου και νερού

Πως θα γλιτώνετε χρήματα από τους βασικούς λογαριασμούς σας

Η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει όλους για τα καλά. Τα έξοδα τρέχουν καθημερινά. Οι μισθοί έχουν πέσει και εμείς καλούμαστε να τα βγάζουμε πέρα με όσα περισσεύουν. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να βρούμε τρόπους να γλιτώνουμε χρήματα από τους βασικούς λογαριασμούς μας
Ακολουθήστε αυτές τις έξυπνες συμβουλές και δείτε την τσέπη σας να ξαναφουσκώνει


1. Πως θα εξοικονομήσετε νερό; Πως γίνεται να πληρώνετε λιγότερα στην ΕΥΔΑΠ;


-Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει άσκοπα. Βάλτε νερό σε κολλημένα σκεύη ή πιάτα και αφήστε τα να μουλιάσουν. Μην προσπαθείτε με τις ώρες να τα τρίβετε. Και κουράζεστε και δαπανάτε νερό. Όταν θα έχουν μουλιάσει θα πλυθούν πανεύκολα.
-Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει όσο πλένετε τα δόντια σας
-Μην κάνετε ντουζ 100 ώρες και αφήνετε το νερό να τρέχει άσκοπα
-Τοποθετήστε ένα ταχυθερμοσίφωνα στο νεροχύτη της κουζίνας, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να ανάβετε τον κανονικό. Έτσι θα εξοικονομήσετε ενέργεια.

2. Πώς θα έχουμε ζεστό σπίτι με λιγότερα έξοδα;

-Φροντίζουμε τη μόνωση του σπιτιού μας. Το μαγικό κλειδί για κατανάλωση λιγότερου πετρελαίου είναι το εξής: Θα πρέπει να αυξήσουμε το βαθμό απόδοσης των σωμάτων και να μειώσουμε το ποσοστό απώλειας θερμότητας του χώρου. Καλό θα ήταν να τοποθετηθούν στο σπίτι συστήματα αντιστάθμισης, τα οποία βοηθούν στην λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου. Πώς; Μέσω αυτών, τα σώματα δεν πασχίζουν να αγγίξουν τους 20 βαθμούς Κελσίου, (από τους μηδέν που είναι το σώμα όταν είναι κλειστό), αλλά έχουν σα μέτρο σύγκρισης τη θερμοκρασία που έχει το σπίτι. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η προσπάθειά του είναι πολύ λιγότερη και έτσι η κατανάλωση πετρελαίου πολύ μικρότερη.

Διαβάστε ακόμα:

Τips για να δείχνετε λαμπερές και όμορφες, χωρίς ίχνος... make-up!

Πετύχετε μόνες σας τα τέλεια smokey eyes σε 5 μόλις λεπτά (video)

Xρειάζεστε διακοπές; Tips για να κάνετε σωστή αποταμίευση!