Τα βιβλία ποτέ δεν τα πετάμε. Τα πουλάμε όμως

Τα βιβλία ποτέ δεν τα πετάμε. Τα πουλάμε όμως

Ανακύκλωση ακόμα και στα βιβλία, αλλά με κέρδος!

Έχετε ένα πάκο βιβλία που δε χωράνε πουθενά στο σπίτι σας; Αναγκάζεστε κάθε τρεις και λίγο να τοποθετήσετε ένα καινούριο ράφι σε κάθε απίθανη γωνιά του σπιτιού σας; Έχετε μικρές πυραμίδες από βιβλία γύρω από το κρεβάτι σας; Σκοντάφτετε διαρκώς σε κάποιο μυθιστόρημα του Χέμινγουει; Αν δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε τα πιο παλιά σας βιβλία που δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδιαβάσετε ποτέ, τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τα αποχωριστείτε. Και μάλιστα επί χρήμασι!

Διαλέξτε αυτά που δεν είναι σπάνια, που η μετάφραση δεν σας τρελαίνει ιδιαίτερα, που τα έχετε βαρεθεί και δεν σας κάνει κούκου να τα ξανανοίξετε και που δεν θα σας χάλαγε καθόλου να τα πουλήσετε σε ένα παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι. Μαζέψτε και τα παλιά σας περιοδικά και ξεχυθείτε μια Κυριακή, συνδυάζοντας την επιχείρηση «ξεπούλημα» με μία όμορφη βόλτα.

Όσα λεφτά κι αν πάρετε τελικά, σίγουρα θα είναι περισσότερα από το τίποτα, θα έχετε εξοικονομήσει χώρο, θα έχετε δώσει την ευκαιρία σε έναν άγνωστο να τα αποκτήσει με μικρό αντίτιμο και θα έχετε ξεπεράσει την εμμονή σας να αποθηκεύετε τα πάντα εις τον αιώνα τον άπαντα.