Φρούτα και λαχανικά: Κάντε τα να κρατήσουν περισσότερο

Φρούτα και λαχανικά: Κάντε τα να κρατήσουν περισσότερο

Για να μην πετάτε τις πολυτιμότερες τροφές που μας δίνει η φύση

Τοποθετώντας τα φρούτα και τα λαχανικά μας στα σωστά δοχεία και διατηρώντας τα στο σωστό περιβάλλον, θα τα κάνουμε σίγουρα να μείνουν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Μετά από το σωστό πλύσιμο είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε που θα τα διατηρήσουμε, ώστε να παραμείνουν τραγανά και όσο πιο φρέσκα γίνεται. Αντί να πετάμε φρούτα και λαχανικά, που είναι αντίστοιχο με το να πετάμε τα χρήματά μας, υπάρχούν κάποιες βασικές κινήσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να τα κάνουμε να κρατηθούν λαχταριστά!

Χρησιμοποιήστε τις σωστές σακούλες
Βάλτε τα σε σακουλάκια που τους επιτρέπουν να «αναπνέουν», ώστε να μπορούν να απορροφούν την υγρασία αλλά και τον αέρα που χρειάζονται. Όταν τα βάζουμε σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν την τάση να σαπίζουν γρηγορότερα.

Προσέχετε τις ευαισθησίες στις χαμηλές θερμοκρασίες
Πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδα πρέπει να παραμένουν σε μέρη σκιερά και δροσερά, όπου διατηρούνται έως και για ένα μήνα. Αλλά δεν πρέπει επ' ουδενί να τα βάλετε στο ψυγείο, αφού απορροφούν υγρασία και μαλακώνουν εύκολα.

Σκουπίστε τα λαχανικά σας
Είναι καλή ιδέα να τα πλύνετε καλά πριν τα βάλετε στο ψυγείο, αλλά μην ξεχνάτε να τα στεγνώσετε πολύ καλά πριν, αν δεν θέλετε να καταλήξουν νοτισμένα και μαλακά. Μετά το πλύσιμο, ταμπονάρετέ τα, τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε δοχείο χωρίς καπάκι, μέσα στο ψυγείο.

Μην βάζετε άγουρα φρούτα στο ψυγείο
Πριν τα φρούτα σας ωριμάσουν αρκετά, αφήστε τα στον πάγκο μέχρι να φτάσουν στο κατάλληλο στάδιο. Στην συνέχεια, όταν είναι πιο ώριμα, βάλτε τα στο ψυγείο για να διατησήσουν την γλύκα τους όσο γίνεται περισσότερο.

Ξεχωρίστε τις μπανάνες
Επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής τους χωρίζοντάς τες από το τσαμπί τους, αφού έτσι θα ωριμάσουν με αργότερους ρυθμούς.

Βγάλτε τις φράουλες από τα κεσεδάκια τους
Οι φράουλες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και δεν αντέχουν στην υγρασία. Βγάλτε τις από τα κεσεδάκια του μανάβη, πλύνετέ τις καλά, αφήστε τις να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητική πετσέτα και βάλτε τις στο ψυγείο μέσα σε ανοιχτό δοχείο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα:
Η συνταγή της γιαγιάς για να μην μυρίζει το σπίτι μπρόκολο!
Barbeque: Καθαρίστε το και κάντε το σαν καινούργιο!
Κόψτε το supermarket!