Τρόποι να ζεσταθείτε χωρίς να ανάψετε την θέρμανση

Τρόποι να ζεσταθείτε χωρίς να ανάψετε την θέρμανση

Για πιο ζεστό σπίτι, χωρίς επιπλέον έξοδα

Ωραίες ήταν οι Αλκυονίδες, όσο κράτησαν, αλλά πλέον οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αισθητά και οι περισσότεροι ευχόμαστε τα σπίτια μας να ήταν λίγο πιο ζεστά. Και ενώ η θέρμανση είναι, πια, για πολλούς είδος πολυτελείας, υπάρχουν τρόποι να κάνουμε πιο ζεστό το σπίτι μας, χωρίς να καταφύγουμε σε αυτήν.

1) Κλείστε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε
Το να κρατάτε κλειστές τις πόρτες των δωματίων ουσιαστικά κρατάει τον κρύο αέρα μακριά από το υπόλοιπο σπίτι ενώ βοηθάει και να κατανεμηθεί καλύτερα η θέρμανση σε χώρους που το χρειάζεστε.

2) Αλλάξτε σεντόνια
Καμία φορά οι απλούστερες λύσεις μπορούν να είναι οι πιο αποτελεσματικές. Αντί για βαμβακερά σεντόνια, προτιμήστε αυτά από φανέλα ή από περκάλι, και, πάλι, μην ξεχνάτε την αξία της επιπλέον κουβέρτας.

3) Κάντε layering στο πάτωμα
Χαλιά, κιλίμια και φλοκάτες δεν είναι μόνο ένας τρόπος να προσθέσετε χρώμα και στυλ στο πάτωμα- ο πρωταρχικός τους ρόλος είναι να κρατάνε ζεστούς τους χώρους του σπιτιού μας. Τα γυμνά πατώματα συμβάλλουν κατά 10% στην απώλεια της θερμότητας από τον χώρο μας- ποσοστό που μπορεί έως και να μηδενιστεί, εφόσον τα καλύψουμε.


4) Η θερμοφόρα είναι πάντα επίκαιρη
Θερμοφόρες ή και υφασμάτινα σακουλάκια με ζεσταμένο (στα μικροκύματα) ρύζι, μπορεί να φαίνονται παλιομοδίτικες μέθοδοι, αλλά έχουν αποτέλεσμα.

5) Αλλάξτε θέση στα έπιπλα
Αν ο καναπές ή το κρεβάτι σας είναι δίπλα στο παράθυρο, μπορεί ο αέρας που μπαίνει από τις χαραμάδες να σας κάνει να κρυώνετε όταν ξεκουράζεστε. Ακόμα, αποφύγετε να βάζετε ογκώδη έπιπλα (όπως ο καναπές) μπροστά από τα σώματα των καλοριφέρ σας, αφού μπορεί αυτά να απορροφούν όλη την θερμότητα, η οποία προορίζεται για εσάς.

Διαβάστε ακόμα:
Φτιάξτε τα δικά σας υγρά υφασμάτινα ξεσκονόπανα για το σπίτι
Πώς να καθαρίσετε το τηγάνι στο πι και φι
Πώς θα πλύνετε κάθε είδους ύφασμα