Βάλε τώρα φρένο στην καταναλωτική σου μανία

Βάλε τώρα φρένο στην καταναλωτική σου μανία

6 τρόποι για να μην το παρακάνεις με τα ψώνια

Τα ψώνια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, καθώς είναι ο απόλυτος τρόπος εκτόνωσης για όλες μας. Ναι, σίγουρα δεχόμαστε ότι το shopping therapy είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διασκέδαση, αφού για τις περισσότερες από εμάς είναι... Ιδέα. Μήπως όμως η καταναλωτική αυτή μανία σου έχει ξεπεράσει κάπως τα όρια; Αν θεωρείς πως ναι, δες κάποιους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μετριάσεις την υπερβολή και να ψωνίζεις πιο συνετά.


1. Πήγαινε για ψώνια μόνη σου

Όταν πηγαίνεις για ψώνια με άλλους πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να παρασυρθείς πιο εύκολα και να αγοράσεις πράγματα που σου είναι τελείως άχρηστα. Καλή η παρέα λοιπόν, αλλά την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πας βόλτα στα μαγαζιά με την κολλητή σου ξανασκέψου το.

2. Φάε πριν πας να ψωνίσεις

Φρόντισε κάθε φορά που βγαίνεις για ψώνια να έχεις ήδη φάει και να μην είσαι με άδειο στομάχι γιατί θα είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τις άπειρες λιχουδιές που θα υπάρχουν γύρω σου στο σουπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να αγοράζεις περιττά πράγματα. Από την άλλη, αν βγεις για να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου και μόλις έχεις φάει το μόνο σίγουρo είναι πως θα είσαι φουσκωμένη και κανένα ρούχο δεν θα σου αρέσει πάνω σου.

3. Απόφυγε τα χαμηλής τιμής και ποιότητας προϊόντα

Όλοι μας έχουμε επισκεφθεί κατά καιρούς μαγαζιά με αντικείμενα χαμηλής τιμής. Εκείνες τις φορές συνήθως, καταλήγουμε να γεμίζουμε το καλάθι μας με αντικείμενα που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσουμε, και το ξέρουμε, μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνά. Όμως επειδή συνήθως η χαμηλή τιμή συνεπάγεται και χαμηλή ποιότητα, απόφυγε αυτά τα καταστήματα «παγίδες» και αν θέλεις κάτι οικονομικό ψάξε για αυτό που χρειάζεσαι σε κάποιο μαγαζί που έχει προσφορές.

4. Μην ψωνίζεις πάντα στις εκπτώσεις

Φυσικά και οι εκπτώσεις μπορεί να είναι η χαρά κάθε γυναίκας, καθώς βρίσκεις τα αντικείμενα που θέλεις σε πολύ καλές τιμές, όμως τις περισσότερες φορές παρασύρεσαι και ξοδεύεις αλόγιστα τα χρήματά σου σε πράγματα που πιστεύεις πως όταν - και αν- τα χρειαστείς δεν θα τα βρεις. Μην ενθουσιάζεσαι λοιπόν τόσο, θα έρθουν και άλλες εκπτώσεις, δεν είναι ανάγκη να ψωνίσεις τα πάντα τώρα!

5. Ψώνισε μικρές ποσότητες

Μπορεί τα κατεψυγμένα και συσκευασμένα τρόφιμα να έχουν τη δυνατότητα να διατηρηθούν στην κουζίνα σου για αρκετό χρονικό διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα τρόφιμα. Αυτά που δεν μπορείς να διατηρήσεις για πολύ στο ψυγείο ή πιστεύεις πως δεν θα προλάβεις να τα καταναλώσεις μέχρι την ημερομηνία λήξης τους είναι προτιμότερο να τα ψωνίζεις σε μικρότερες ποσότητες. Τέλος, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά γιατί γρήγορα χάνουν την φρεσκάδα τους και καταλήγεις να τα πετάς.

6. Τσέκαρε τις ημερομηνίες λήξης και τα μεγέθη

Μπορεί οι οικογενειακές συσκευασίες να συμφέρουν περισσότερο οικονομικά, παρόλα αυτά αν μένεις μόνη σου είναι λίγο δύσκολο να τα καταναλώσεις όλα τόσο σύντομα και η πιο πιθανή κατάληξη των τροφίμων θα είναι στα σκουπίδια. Τέλος, έχε στο νου σου να κοιτάζεις πάντα την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία των προϊόντων. Σίγουρα δεν θέλεις να αγοράσεις κάτι που λήγει την επόμενη μέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Μωρομάντηλα: 10+1 εναλλακτικές χρήσεις τους που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Προϊόντα ΑΡΚΑΔΙ: Ο καρπός της ελιάς φροντίζει τα ρούχα,το σπίτι & την ατομική φροντίδα μας