Πώς να κάνεις καθημερινά σου αντικείμενα να «ζήσουν» περισσότερο

Πώς να κάνεις καθημερινά σου αντικείμενα να «ζήσουν» περισσότερο

Εξοικονόμησε χρόνο και χρήμα με τους ευκολότερους τρόπους

Μπορεί συνεχώς να ξεχνιέσαι και να «ταλαιπωρείς» τα προσωπικά σου αντικείμενα με τον τρόπο που τα μεταχειρίζεσαι, όμως τι γίνεται όταν τελικά καταστρέφεται... πριν την ώρα του, το αγαπημένο σου παντελόνι ή ξαφνικά χρειάζεται να αντικαταστήσεις μια ηλεκτρική σου συσκευή με κάποια καινούρια άμεσα- γιατί κατάφερες να την καταστρέψεις- και χωρίς να έχεις υπολογίσει αυτά τα επιπλέον έξοδα; Για να μην φτάνεις λοιπόν, συνέχεια σε αυτό το σημείο, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα καταφέρεις εύκολα να επιμηκύνεις, γιατί όλα τελικά κάποτε... τελειώνουν, το χρόνο «ζωής» κάποιων πολύ χρήσιμων αντικειμένων της καθημερινότητάς σου.


1.Ηλεκτρικές συσκευές: Αν θες να παρατείνεις τη διάρκειά τους, φρόντισε να τις έχεις εντελώς κλειστές τις ώρες που δεν τις χρησιμοποιείς, αφού ούτως ή άλλως είναι εντελώς περιττό να τις έχεις σε υπολειτουργία. Φρόντισε επίσης να αντικαθιστάς άμεσα οποιοδήποτε εξάρτημα μπορεί να χρειάζεται αλλαγή, όπως τα φίλτρα του πλυντηρίου σου, ενώ ο τακτικός καθαρισμός τους σίγουρα θα διευκολύνει τη λειτουργία τους και δεν θα τις επιβαρύνει κι περισσότερο.


2.Μπαταρίες: Για να μην χρειαστεί να κυκλοφορείς συνεχώς με το φορτιστή του laptop σου ή να φορτίζεις το κινητό σου πολύ πιο συχνά από ότι ενδείκνυται, προσπάθησε να μην καταστρέψεις τις μπαταρίες τους, διαβάζοντας και ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες σε οποιαδήποτε καινούρια συσκευή αγοράζεις, ενώ πάντοτε να περιμένεις να εξαντληθεί εντελώς η μπαταρία και να κρυώσει η συσκευή πριν την βάλεις να επαναφορτιστεί.


3.Ρούχα: Φρόντισε να ακολουθείς πάντοτε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στις ετικέτες τους και να μην ξεχνιέσαι βάζοντας στο ίδιο πρόγραμμα πλύσης διαφορετικά είδη υφασμάτων. Όσον αφορά τα πολύχρωμα ρούχα, μπορείς να διατηρήσεις το χρώμα τους ζωντανό πλένοντάς τα με κρύο νερό ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, μπορείς να τα έχεις γυρίσει από την ανάποδη πλευρά τους για να ταλαιπωρούνται όσο το δυνατόν λιγότερο.


4.Κεριά: Αν τοποθετήσεις για λίγες ώρες τα κεριά σου στο ψυγείο, ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη, προτού χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις, θα καταφέρεις να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως και στον διπλάσιο χρόνο, αφού η διαδικασία καύσης τους θα πραγματοποιηθεί με πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση.


5.Φωτογραφίες: Με το πέρασμα των χρόνων οι φωτογραφίες, όπως και όλα τα χαρτιά, αρχίζουν να ξεθωριάζουν, να κολλούν μεταξύ τους και γενικά να καταστρέφονται. Για να κρατήσεις τις αναμνήσεις σου ζωντανές για πάντα ακολούθησε έναν πολύ απλό τρόπο: απλά ψηφιοποίησε τες και πέρασέ τες στον υπολογιστή σου ή ακόμα καλύτερα, σε κάποια μονάδα αποθήκευσης έτσι ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να σου διαγραφούν.


6.Ανοιγμένο κρασί: Κάθε φορά που γεμίζεις το ποτήρι σου θυμήσου να ξανακλείνεις το στόμιο του μπουκαλιού με τον φελλό του, ενώ αν σου περισσέψει κρασί, μην το αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθήκευσε το στο ψυγείο, και βάλε το μπουκάλι να στέκεται όρθιο. Με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρεις να επιβραδύνεις την διαδικασία οξείδωσης, αν δεν θέλεις βέβαια, την επόμενη φορά να πιεις... ξίδι.


7.Βερνίκια νυχιών: Απόφυγε να κουνάς τα μπουκαλάκια με τα βερνίκια σου προτού τα χρησιμοποιήσεις και περιορίσου στο να τα κουνάς ελάχιστα ανάμεσα στα χέρια σου, προκειμένου να γίνει το χρώμα τους ομοιόμορφο, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις φυσαλίδες του αέρα που δημιουργούνται. Τα βερνίκια που έχεις πολύ καιρό και η υφή τους έχει γίνει πιο πηκτή, θα καταφέρεις να τα αραιώσεις με τον ευκολότερο τρόπο, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ασετόν.

Διαβάστε ακόμη:

Φεύγετε διακοπές; 6 tips για να φτιάξετε τέλεια τη βαλίτσα σας στο πι και φι!

Το κόλπο για να κρατήσετε ποτισμένα τα φυτά σας όσο θα λείπετε σε διακοπές