Το πλαστικό «τραπεζάκι» στην πίτσα δεν έχει σχέση με τον χωρισμό των κομματιών

Αν νομίζεις πως το τραπεζάκι στην πίτσα υπάρχει ως διακοσμητικό, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Η πίτσα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η υπέροχη γεύση της, η προσιτή τιμή και η μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών την καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων.

Αρκετές φορές την απολαμβάνουμε στο σπίτι με καλούς φίλους μέσω delivery. Πόσες φορές παρήγγειλες πίτσα, άνοιξες το κουτί, αντίκρισες το λευκό τραπεζάκι στο κέντρο της πίτσας και το πέταξες χωρίς δεύτερη σκέψη; Στοιχηματίζουμε αρκετές.

Ήρθε η στιγμή να μάθεις πως το λευκό πλαστικό «τραπεζάκι» στο κέντρο της πίτσας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί.

Το τραπεζάκι της πίτσας έσωσε την παραγγελία σου

Στα αγγλικά το αποκαλούν pizza saver (σωτήρας της πίτσας) αφού παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ακεραιότητας της πίτσας που παραγγέλνουμε από το αγαπημένο μας εστιατόριο μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στο τραπέζι μας.

Τα υλικά της πίτσας και η μεγαλύτερη ποσότητα τυριού θα κατέληγαν κολλημένα στο πάνω μέρος του κουτιού της, αν δεν υπήρχε αυτό το εργαλείο. Το τραπεζάκι αυτό διασφαλίζει πως η πίτσα παραμένει στη θέση της, χωρίς να έχει διαλυθεί.

Σύμφωνα πάντα με το eater.com, το συγκεκριμένο εξάρτημα επινοήθηκε το 1983 από την Carmela Vitale, μια 46χρονη από το Long Island της Νέας Υόρκης. Η πατέντα εγκρίθηκε 2 χρόνια αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου το 1985.

https://www.instagram.com/p/CjIACLnPa2x

Αρκετές από εμάς εξακολουθούν να πιστεύουν πως το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι κυρίως διακοσμητικό που τοποθετούν οι πιτσαρίες.

Το TikTok ήρθε και μας έδειξε σε ένα βίντεο μόλις λίγων δευτερολέπτων, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για διακοσμητικό, αλλά για εργαλείο που μας βοηθά να φάμε πιο εύκολα την πίτσα μας.

Χρησιμοποίησε το τραπεζάκι και με τα πόδια του κράτησε στη θέση του το διπλανό κομμάτι από αυτό που θέλεις να πάρεις. Έτσι, το κομμάτι που επιθυμείς κόβεται πολύ πιο εύκολα.

https://www.tiktok.com/@eatmorebemore/video/7035042013384871173

Το διπλό κόλπο με το βούτυρο στο ρύζι για να γίνουν τα γιορτινά πιάτα απλά τοπ

Πηγή κεντρικής: pexels.com