4 έξυπνα tips για να παραμένει το σπίτι σου καθαρό για περισσότερο διάστημα

4 έξυπνα tips για να παραμένει το σπίτι σου καθαρό για περισσότερο διάστημα

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Νιώθετε εξαντλημένες από τις δουλειές του σπιτιού; Παρόλο που όλη μέρα συγυρίζετε, το σπίτι σας συνεχίζει να είναι ακατάστατο; Δυστυχώς για όλες μας, δε γίνεται παραμείνει για πάντα καθαρό... ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι!

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια βασικά tips που θα μας λυτρώσουν! Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε:

1.Τοποθετήστε μικρά χαλάκια εκτός και εντός της εξώπορτας: Τα περισσότερα σπίτια έχουν το κλασσικό χαλάκι «καλωσορίσματος», εμείς θα σας προτείναμε να βρείτε άλλο ένα μικρό και γουστόζικο ώστε να μπει από τη μέσα πλευρά. Να είσαστε σίγουρες πως η περισσότερη σκόνη θα μείνει εκτός σπιτιού... και το πάτωμα θα γυαλίζει για περισσότερες μέρες.


2. Μουσικό παιχνίδι: Επιλέξτε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι και κάντε διαγωνισμό με τα παιδιά ή τον σύντροφό σας για το ποιος θα συμμαζέψει πιο πολλά αντικείμενα μέχρι τη λήξη του. Όσο για το έπαθλο του νικητή; Η επιλογή δική σας!


3. Τα αντικείμενα... πριν από τον ύπνο: Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να μαζεύουν 2-3 προσωπικά αντικείμενά τους πριν πάνε για ύπνο. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να επιστρέφουν κάποια παιχνίδια στη θέση τους, ενώ ο σύντροφός σας να πετάει στην ανακύκλωση τις εφημερίδες του. Έτσι κάθε πρωί το σπίτι θα είναι καθαρό και εσείς ξεκούραστη.


4. Υπόθεση κουζίνα: Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν άπλυτα ποτήρια και πιάτα παρατημένα από εδώ και από εκεί, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά. ΄΄Εκπαιδεύστε΄΄ τους όλους να βάζουν τα άπλυτα στο νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθώς και να μάθουν μέσα στη μέρα να χρησιμοποιούν ένα και μόνο ποτήρι. Εσείς φροντίστε να καθαρίζετε τις εστίες της κουζίνας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα και έτσι απλά η εικόνα της κουζίνα θα δίνει μία αίσθηση καθαριότητας.

Διαβάστε ακόμα

Παλιά t-shirts που δεν τα φοράς; Φτιάξε με αυτά ολοκαίνουργιο χαλάκι για το δωμάτιό σου!

DPG Network