Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις αν το μαξιλάρι σου χρειάζεται αλλαγή

Αν δεν περάσει το παρακάτω τεστ μάλλον είναι ώρα να το πετάξεις!

 Ένα από τα απαραίτητα στοιχεία για έναν άνετο και υγιή ύπνο είναι το μαξιλάρι, αλλά και το πόσο άνετο είναι. Όσο πιο παλιό, τόσο πιο άβολο και οι επιπτώσεις στην υγεία μας από την κατάσταση αυτή είναι πολλές και άμεσες.


 Συγκεκριμένα, αν το μαξιλάρι μας δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να μας δημιουργήσει πονοκεφάλους ή ζαλάδες εξαιτίας της κακής στάσης του κεφαλιού, ενώ τα πούπουλα και τα υπόλοιπα υλικά που περιέχει στο εσωτερικό του, μπορούν να μας προκαλέσουν από διάφορες αλλεργίες μέχρι και ακμή.


 Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φροντίζουμε να το αντικαθιστούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, ο μέσος όρος αντικατάστασης ενός μαξιλαριού είναι περίπου στα 3 χρόνια. Κάθε πότε όμως πρέπει να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας στην πραγματικότητα; Κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πως μπορούμε να καταλάβουμε πως πρέπει να το πετάξουμε; Το παρακάτω τεστ είναι απλό και πανεύκολο, ενώ θα σου δώσει την απάντηση που θέλεις, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.


 Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διπλώσεις το μαξιλάρι σου στη μέση, σαν να ήταν ένα φύλλο χαρτιού. Αν παραμείνει για ώρα στη θέση που το τοποθέτησες, σημαίνει πως έχει αχρηστευτεί τελείως και πρέπει να το αλλάξεις άμεσα.

 

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος με 10 «μαγικά» τρικ

Φθινοπωρινό νοικοκυριό: 5 σημεία που ξεχνάς να καθαρίσεις

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ