Τα tips της τεμπέλας: Διατηρήστε το σπίτι σας πεντακάθαρο χωρίς κόπο και χρόνο

Γωγώ Φούντα
Τα tips της τεμπέλας: Διατηρήστε το σπίτι σας πεντακάθαρο χωρίς κόπο και χρόνο

Επειδή σας καταλαβαίνουμε, σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές

Θα το πούμε με κίνδυνο να μας κακοχαρακτηρίσετε, αλλά δυστυχώς είμαστε τεμπέλες! Κάτι που φυσικά δεν είναι μόνο δικό μας χαρακτηριστικό, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων εκεί έξω, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το να καθαρίζουν το σπίτι τους. Και αν μας ρωτάτε, συμφωνούμε απόλυτα! Ωστόσο, επειδή είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και θέλουμε να ζούμε σε καθαρά σπίτια, παρόλη την τεμπελιά μας, σας έχουμε κάποια μαγικά σχεδόν tips τα οποία ειλικρινά θα σας λυτρώσουν! Εφαρμόστε τα, και από εδώ και πέρα, ούτε χρόνο θα σπαταλάτε για καθάρισμα, ούτε φυσικά θα ζείτε μέσα στο... χάος!

1. Η μαγεία του συρταριού: Ίσως να μην είναι και το πιο κομψό, να υπάρχουν δηλαδή σε όλα τα δωμάτια συρτάρια, αλλά πιστέψτε μας, από τη στιγμή που θα τα συνηθίσετε, δεν θα μπορείτε χωρίς αυτά! Εντάξει δεν είπαμε να τα έχετε και στο καθιστικό σας, κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι και απαγορευτικό, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια, ένα κομψό έπιπλο με 3-4 συρτάρια μπορεί να μπει ωραιότατα χωρίς φυσικά να καταστρέψει την αρμονία-υπάρχει άραγε; Οπότε, την ώρα που καθαρίζετε, και βλέπετε εκείνο το αντικείμενο, που δεν ξέρετε τι να το κάνετε, και δεν είστε και σίγουροι ότι θέλετε να το πετάξετε, το βάζετε στο συρτάρι, και τέλος καλό όλα καλά!

2. Τα καθαριστικά στο σωστό σημείο: Ο καθρέφτης του μπάνιου είναι χάλια και έχετε όλη την καλή διάθεση να τον καθαρίσετε! Το θέμα είναι βέβαια, ότι το ειδικό καθαριστικό βρίσκεται στη ντουλάπα που φυλάτε όλα αυτά τα αντικείμενα, στην αποθηκούλα σας και βαριέστε αφόρητα να πάτε μέχρι εκεί! Ποιο είναι το μυστικό; Μα φυσικά να έχετε το καθαριστικό δίπλα ακριβώς από τον καθρέφτη! Ε δε θα σας πάρει περισσότερο από 2 λεπτά για να κάνετε τη δουλειά σας.

3. Χρονομετρηθείτε: Βάλτε όρια στον ίδιο σας τον εαυτό. Πείτε ότι για το πλύσιμο των πιάτων θα αφιερώσετε 10 λεπτάκια και καθόλου παραπάνω! Όταν όμως τα τελειώσετε, πιθανόν να θέλετε να πλύνετε και λίγο το νεροχύτη, να βγάλετε τα σκουπίδια και να κάνετε και 2-3 άλλα πράγματα. Και μάλιστα χωρίς καν να το αντιληφθείτε.

4. Κάντε την... πλάκα σας: Ένας φίλος είχε πει κάποτε, ότι όταν πρέπει να κάνει κάτι απίστευτα βαρετό, όπως είναι το σιδέρωμα, ανοίγει μια μπυρίτσα και ουσιαστικά πίνει το ποτό του κάνοντας και κάτι ακόμη! Το δοκιμάσαμε κι εμείς, και πιστέψτε μας πιάνει! Δεν θέλετε μπύρα; Φτιάξτε έναν μερακλήδικο καφέ, ένα νόστιμο ρόφημα ή ένα κοκτέιλ και πιάστε δουλίτσα! Βάλτε και την αγαπημένη σας μουσική, και ούτε που θα καταλάβετε πότε θα περάσει η ώρα.

5. Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο: Και τελοσπάντων βρε παιδιά, τι στο καλό τα θέλετε όλα αυτά τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι; Για να σας δυσκολεύουν τη ζωή; Αφιερώστε μία μέρα για να πετάξετε όλη αυτή την παλιατζούρα που έχετε συσσωρεύσει, και θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα και κυρίως γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη:

Μικρή κουζίνα; Εξοικονόμησε χώρο με 5 απλούς τρόπους!

5 λόγοι για να στρώνεις το κρεβάτι σου καθημερινά

3 απίστευτα πράγματα που μπορείς να κάνεις με μια παραμάνα!

Μαγείρεψε οικονομικά: 5 απλές συμβουλές για να μειώσεις τα έξοδα της... κουζίνας!