Κάηκε το φαγητό στην κατσαρόλα; Διόρθωσε την «καταστροφή» πανεύκολα!

Κάηκε το φαγητό στην κατσαρόλα; Διόρθωσε την «καταστροφή»  πανεύκολα!

Γιατί και σε ποιον δεν έχει συμβεί άλλωστε;

Πόσες είναι οι φορές που αποφάσισες να μαγειρέψεις βιαστικά, κάνοντας παράλληλα και κάτι άλλο με αποτέλεσμα να ξεχαστείς και το φαγητό σου να βρεθεί κολλημένο στον πάτο της κατσαρόλας; Και μπορεί πολλές φορές να προλαβαίνεις την καταστροφή αυτή ένα βήμα πριν συμβεί, ωστόσο και κάποιες άλλες το φαγητό σου κατέληξε στα σκουπίδια και η κατσαρόλα σε ταλαιπώρησε για πολύ, μέχρι να καταφέρεις να την καθαρίσεις.


Το πρόβλημά σου όμως, πλέον λύθηκε και την επόμενη φορά που θα σου συμβεί ξανά κάτι ανάλογο, η λύση θα είναι απλή και γρήγορη, αποτελούμενη από υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων, δύο κουταλιές οξυζενέ και... λίγο χρόνο.


Ανακάτεψε τα τρία υλικά για λίγη ώρα, ώσπου να πάρουν την υφή κρέμας, και όταν το μείγμα αυτό είναι έτοιμο άπλωσέ το στις περιοχές όπου βρίσκεται το καμένο φαγητό. Άφησε το μείγμα να δράσει για λίγη ώρα και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, αφού η σόδα και το οξυζενέ αποτελούν κατάλληλα καθαριστικά για τη διάλυση του καμένου φαγητού και της βρωμιάς. Στη συνέχεια, τρίψε με ένα σφουγγάρι και η κατσαρόλα σου θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση σχεδόν άκοπα!

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το κόλπο για να ξεφλουδίζεις τις βραστές πατάτες πανεύκολα! (video)

Τα tips της τεμπέλας: Διατηρήστε το σπίτι σας πεντακάθαρο χωρίς κόπο και χρόνο

DPG Network