Αυτά τα Χριστούγεννα δε θα είναι ίδια! 5 ιδέες διακόσμησης ιδανικές για το χώρο σας

Ερμιόνη Σαρρή
Αυτά τα Χριστούγεννα δε θα είναι ίδια! 5 ιδέες διακόσμησης ιδανικές για το χώρο σας

Δώστε την προσωπική σας πινελιά στη φετινή διακόσμηση του σπιτιού σας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Φέτος, θέλετε να αλλάξετε επιτέλους την καθιερωμένη σας διακόσμηση και να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Βαρεθήκατε όλο τα ίδια και τα ίδια αλλά από την άλλη δε βρίσκετε κάτι να σας εκφράζει απόλυτα. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες να διακοσμήσετε το σπίτι σας, χωρίς να ξοδέψετε ούτε πολύ χρόνο ούτε και χρήματα!

Τοποθετήστε μία ευχή στο τζάκι: Διαλέξτε τη λέξη που θέλετε να εκφράζει τη χρονιά που μας έρχεται (Love, laugh, happiness, smile, joy κ.α) και σχηματίστε την με μεγάλα ή μικρά ξύλινα γράμματα. Βάψτε τα με ένα χρώμα που ταιριάζει στη διακόσμηση του σπιτιού σας και αν έχετε χρόνο, μη διστάσετε να τα ντύσετε με κάποιο ύφασμα ή με ό,τι άλλο θέλει η φαντασία σας. Και όταν περάσουν οι γιορτινές μέρες μπορεί να συνεχίσει να στολίζει το τζάκι και να σας υπενθυμίζει πως το 2015 έχετε ένα στόχο. Κυνηγήστε τον!

Φτιάξτε τις δικές σας μπάλες: Στην αγορά θα βρείτε πλαστικές μπάλες που ανοίγουν στη μέση και μπορείτε να τις γεμίσετε με ό,τι θέλετε . Τι θα λέγατε να βάζατε μέσα μερικά ποπ κορν(αφού τα ψεκάσετε με λίγο εντομοκτόνο βέβαια) ; Μία άλλη ιδέα είναι να δώσετε στα παιδιά σας μπογιές, πινέλα και κορδέλες και να τα αφήσετε να αυτοσχεδιάσουν. Αν πάλι δεν έχετε παιδιά, ζητήσε από το σύντροφό σας να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα στολίδια και να περάσετε μερικές δημιουργικές ώρες μαζί. Αυτές τις μπάλες δε θα τις βρείτε σίγουρα να κρέμονται σε κάποιο άλλο δέντρο.

Βγάλτε πάλι έξω τα φαναράκια: Χειμώνιασε βλέπετε και τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φαναράκια, που στόλιζαν τον κήπο και το μπαλκόνι σας τα βράδια του Αυγούστου, μπήκαν στην αποθήκη. Τοποθετήστε τα έξω από την είσοδο του σπιτιού σας ενώ στο εσωτερικό τους φροντίστε να υπάρχουν μερικά κλαδιά και μεγάλα κεριά. Αν έχετε και κομμένους κορμούς δέντρων, ακουμπήστε τα πάνω τους ή απλά φτιάξτε μία όμορφη γωνιά στην εξώπορτά σας. Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν.

Χρωματιστά βάζα: Είτε στην τραπεζαρία είτε σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού σας, μία σειρά από χρωματιστά βάζα με χριστουγεννιάτικα άνθη θα δώσουν μία γιορτινή εικόνα στο σπίτι σας. Παίξτε με τα χρώματα και τα σχήματα και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Αντικαταστήστε τη γιρλάντα με χαρούμενα σημαιάκια: Μπορεί μέχρι τώρα η γιρλάντα να ήταν ένα από τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ της διακόσμηση σας αλλά τι θα λέγατε φέτος να την αφήνατε για λίγο... στην άκρη; Κρεμασμένα τσόχινα γράμματα ή και τα κλασσικά σημαιάκια με χριστουγεννιάτικα μοτίβα και ευχές θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο στιλάτο και νεανικό. Αν έχετε, για παράδειγμα, κάποιο παλιό βιβλίο που δε χρειάζεστε πια, κόψτε μερικές σελίδες του και κάντε τα δεντράκια... για κρέμασμα. Στολίστε το σαλόνι, την εξώπορτα ή ακόμα και την κρεβατοκάμαρά σας. Το γιορτινό πνεύμα πρέπει να υπάρχει παντού.

Δείτε μερικές από τις ιδέες αυτές στην παραπάνω gallery.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδέες διακόσμησης:Βαρέθηκες το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο;Ιδού 6 άλλες προτάσεις!