Ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι, για να αναδειχθείτε οικοδέσποινα της χρονιάς!

Ερμιόνη Σαρρή
Ιδέες διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι, για να αναδειχθείτε οικοδέσποινα της χρονιάς!

Μικρές λεπτομέρεις που θα μεταμορφώσουν το τραπέζι σας

Τα δύο μεγάλα ρεβεγιόν( Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) πλησιάζουν και είστε μία από τις τυχερές που θα φιλοξενήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να διασκεδάσετε όλοι μαζί. Είναι άλλωστε μία πολύ καλή ευκαιρία να τα πείτε χαλαρά, να χορέψετε και φυσικά να... φάτε. Έχετε βρει ακριβώς τι θα μαγειρέψετε, πως θα το μαγειρέψετε και με τι θα το συνδυάσετε. Και αφού έχετε κλείσε με το θέμα αυτό, ψάχνετε τον τρόπο να τους εντυπωσιάσετε.


Το στόλισμα του τραπεζιού να ξέρετε πως αποτελεί ιεροτελεστία. Ακόμη και αν δεν έχετε στολίσει αρκετά το σπίτι σας, ένα γιορτινό τραπέζι θα φέρει τη... λάμψη στο χώρο. Αν, λοιπόν, το μυαλουδάκι σας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κατεβάσει τίποτα ως τώρα, μόλις ανοίξατε το σωστό άρθρο. Το Queen.gr σας έχεις τις πιο πρωτότυπες ιδέες για το art de la table των φετινών γιορτών.

Το γιορταστικό... κουκουνάρι: Δίπλα στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κουκουνάρι στο οποίο θα αναγράφεται το όνομά του. Προτιμότερο θα ήταν να βρείτε τα συγκεκριμένα αυτά που διατίθενται για διακόσμηση και αν σας ακούγεται ωραίο, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη χρυσόσκονη. Έπειτα, αναγράψτε σε ένα μπεζ (τύπου πάπυρος θα ήταν ιδανικό) χαρτάκι το όνομα του καθενός και κρεμάστε το με ένα σκοινί.

table4


Θυμηθείτε τα παλιά με ένα γλειφιτζούρι: Και ποιος δε νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια τέτοιες ημέρες. Για το λόγο αυτό παίξτε με μερικά γλειφιτζούρια, κορδέλες και φύλλα δέντρου (γκι, κυπαρρίσι). Μη ξεχάσετε και πάλι να αναγράψετε τα ονόματά τους ξεχωριστά, ώστε να γνωρίζουν ποια είναι η θέση τους.

7b211c1ce905e2060271beb2e0c5fa27

Κάντε τους δώρο μία μπάλα: Βρείτε μερικές σκέτες πλαστικές μπάλες και βάλτε όλη σας τη φαντασία. Βάψτε τις, ρίξτε τους χρυσόσκονη, γράψτε μία ευχή και φυσικά... υπογράψτε. Τοποθετήστε τις στη θέση του καθενός και υπενθυμίστε τους να την πάρουν φεύγοντας. Από τα επόμενα Χριστούγεννα το δέντρο τους θα έχει μία ξεχωριστή μπάλα και αυτοί θα σας θυμούνται για πάντα.Και αν αναρωτιέστε που θα τα βρείτε όλα αυτά, ρίξτε μία ματιά στο www.craftsandpaper.gr και να είστε σίγουρες, πως ό,τι υλικά χρειαστείτε, θα έρθουν στο σπίτι σας στο άψε σβήσε.

table 5

Crackers... αλά Αγγλία: Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο των Άγγλων δεν ξεκινάει αν δεν υπάρχει για τον καθένα και ένα cracker. Είναι μία ειδική συσκευασία, η οποία περιέχει ένα μικρό δώρο για τον καθένα και το άνοιγμά τους είναι μία πραγματική απόλαυση. Αν και δεν μένουμε στην Αγγλία, η γνωστή εταιρεία Marks and Spencer έχει φροντίσει να τα φέρει στην Ελλάδα για εμάς. Επισκεφτείτε τα καταστήματά τους και συγκεκριμένα τα M&S foods και σίγουρα δε θα τους αντισταθείτε.

thumb1CAYRRES5

Να θυμάστε πως το μόνο που χρειάζεστε είναι υλικά και... φαντασία!

Δείτε και μερικές άλλες ιδέες στην παραπάνω gallery.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδέα διακόσμησης: Βήμα-βήμα πώς θα φτιάξετε το πιο εύκολο, γιορτινό αστέρι!

Φτιάξτε την πιο πρωτότυπη σφαίρα χιονιού σε χρόνο...dt!

Χmas DIY: Το πιο... μυρωδάτο στολίδι για το δέντρο σας

Φέτος τα Χριστούγεννα στολίζουμε με τις οδηγίες των καλύτερων διακοσμητών