Οι 2 πιο εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το σκόρδο σε 20''!

Βιβή Αγγελάκη
Οι 2 πιο εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το σκόρδο σε 20''!

Θα σας λύσει τα χέρια στην προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού!


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα γιορτινά τραπέζια έχουν την τιμητική τους! Έτσι, όλες μας, σαν καλές νοικοκυρές θα μπούμε στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε ο,τι πιο εντυπωσιακό αλλά και νόστιμο!

Το σκόρδο εκτός του ότι έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας, θα αποτελέσει σημαντικό συστατικό για πολλά από τα φαγητά που πρόκειται να ετοιμάσουμε! Και επειδή, κάτι τέτοιες ώρες είναι που πραγματικά θα ευχόμασταν να είχαμε ένα μαγικό ραβδάκι και να τα ετοιμάζαμε όλα χωρίς κόπο... δείτε τους δύο πιο εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε το σκόρδο μόλις σε 20''.


1. Τοποθετήστε το σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων το κεφάλι του σκόρδου για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το σκόρδο με προσοχή για να μην καείτε και με τα χέρια σας καθαρίστε το. Θα μείνετε έκπληκτες με το πόσο εύκολα και γρήγορα θα αποφλοιώσετε το σκόρδο!

2. Τοποθετήστε το σκόρδο στον πάγκο της κουζίνας σας με τη ρίζα του προς τα πάνω και πιέστε δυνατά με τα δύο σας χέρια προς κάτω. Με αυτό τον τρόπο θα ξεχωρίσετε εύκολα τις σκελίδες του σκόρδου μεταξύ τους. Πάρτε τώρα μια μια τη σκελίδα και με ένα μικρό μαχαίρι κόψτε της την άκρη της ρίζας- το κεφάλι της σκελίδας. Έτσι, θα μπορείτε να αφαιρέσετε πιο εύκολα να αφαιρέσετε τη φλούδα από τη σκελίδα.

Τι λέτε;Πανεύκολο;

Διαβάστε ακόμη:

3 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία του νεροχύτη σας!

Κατάλοιπα στο φούρνο: Δείτε πώς να τα καθαρίσετε στο πι και φι