Ιδού πώς θα αφαιρέσετε το καμένο φαγητό από την κατσαρόλα!

Ιδού πώς θα αφαιρέσετε το καμένο φαγητό από την κατσαρόλα!

Απλά tips που θα σας λύσουν τα χέρια

Βάλατε το φαγητό στην κατσαρόλα και πιάσατε αμέσως το τηλέφωνο. Η συζήτηση με τη φίλη σας τράβηξε περισσότερο από όσο πιστεύατε και το φαγητό σας κάηκε; Μην αγχώνεστε, όλα διορθώνονται (εκτός φυσικά από το φαγητό που κάηκε).


Μπορείτε, λοιπόν, με απλά υλικά που όλες έχετε στην κουζίνα σας να καθαρίσετε την κατσαρόλα και να αφαιρέσετε το καμένο φαγητό από την επιφάνειά της. Πάμε να δούμε πώς:


- Ρίξτε στην κατσαρόλα αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας και προσθέστε έπειτα λίγο ζεστό νερό. Αφήστε τη να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί τρίψτε τον πάτο του σκεύους με ένα σφουγγαράκι. Τόσο εύκολα και απλά θα καταφέρετε να αφαιρέσετε το καμένο φαγητό!
- Γεμίστε μέχρι τη μέση την κατσαρόλα με ζεστό νερό και έπειτα προσθέστε λίγη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Ανάψτε το μάτι και με κλειστό καπάκι αφήστε το νερό να βράσει για περίπου ένα τέταρτο. Τέλος, αδειάζετε την κατσαρόλα και την πλένετε όπως συνήθως.
- Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα μια κούπα ξίδι και λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Έπειτα προσθέτετε καυτό νερό και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να δράσει για περίπου δύο ώρες και έπειτα ξύνετε τον πάτο με μια ξύλινη σπάτουλα.

Τόσο απλά και εύκολα, πεντακάθαρη κατσαρόλα χωρίς κόπο και έξοδα. Δοκιμάστε ένα από τα παραπάνω τρικ και... ξενοιάστε.

Διαβάστε ακόμα

Σαν καινούργια: Ιδού πώς θα γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας εύκολα και οικονομικά!

Καθαρό σπίτι όλη την εβδομάδα: Tα tips των τακτικών ανθρώπων που θα σας «λύσουν» τα χέρια