Πώς να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται άψογο (ακόμα και αν δεν είναι)

Πώς να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται άψογο (ακόμα και αν δεν είναι)

Θα χρειαστείτε: ελάχιστο χρόνο, μερικά έξυπνα τρικ και να καταπολεμήσετε τις τύψεις σας που δεν προλαβαίνετε να είστε καλή νοικοκυρά, δούλα και κυρά.

  • Κρατήστε τη μία πλευρά των μαξιλαριών του καναπέ ειδικά για τους καλεσμένους σας. Προτού καταφτάσουν επισκέπτες γυρίστε την πλευρά των καλεσμένων προς τα έξω για να φαίνεται το όχι φθαρμένο ύφασμά τους. Και, όταν οι προσκεκλημένοι σας αποχωρήσουν, βάλτε τα πάλι πίσω στη θέση τους, στη φθαρμένη (και αγαπημένη σας) πλευρά που είναι μόνο για τους οικείους τους, κατοίκους του σαλονιού.
  • Καθαρίστε τον καναπέ από τις τρίχες των κατοικίδιων και της σκόνης βρέχοντας τα ακροδάχτυλα ενός ζευγαριού λαστιχένιων γαντιών και περνώντας το χέρι σας πάνω του. Οι τρίχες και οι σκόνες θα κολλήσουν στα λαστιχένια γάντια τα οποία απλώς θα πλύνετε (ελάχιστος χρόνος) και ο καναπές θα μείνει πεντακάθαρος και αστραφτερός.
  • Κάντε στοίβες με τα βιβλία, τα περιοδικά και τους καταλόγους ντελίβερι που έχετε παρατημένους ολούθε και τακτοποιήστε τις πάνω σε τραπεζάκια ή στο πάτωμα. Ακόμα καλύτερα, βάλτε τα όλα μαζί σε ένα καλάθι.
  • Κλείστε τις κουρτίνες ώστε να μη φαίνονται οι δαχτυλιές, η σκόνη και οι λοιπές βρωμιές στα τζάμια αν τυχόν δεν έχουν προλάβει να καθαριστούν.
  • Αν ο καναπές ή το κάλυμμά του έχουν κάποιο λεκέ ή παραπάνω φθορά από αυτή που αντέχει ένα σαλόνι για να μη χάσει τον τίτλο του «αξιοπρεπούς» πάρτε μια κουβέρτα και ρίξτε την επιμελώς πάνω στον καναπέ. Το ίδιο εφέ κάνουν και τα μαξιλαράκια.