Καμένα λίπη στο τηγάνι; Ιδού πώς θα το κάνεις να λάμψει ξανά
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Ένα ακόμη πρόβλημα βρήκε τη λύση του
Η μαγειρική από μόνη της είναι πολύ ωραία. Αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι βάζεις τη φαντασία σου να δουλεύει ενώ δεν είναι λίγες αυτές που τη βλέπουν ως... «αντικαταθλιπτικό». Αυτό όμως που δεν παλεύεται είναι το καθάρισμα. Το πλύσιμο των πιάτων, των ποτηριών και των σκευών είναι ό,τι χειρότερο.
Και μέσα στην όλη γκρίνια που επικρατεί πάνω από το νεροχύτη, εμφανίζεται και το τηγάνι που δεν καθαρίζει με τίποτα. Τα καμένα λίπη είναι κολλημένα, το τηγάνι σου έχει γίνει καφέ και εσύ όλο και τρίβεις πιο δυνατά. Για να μην κουράζεσαι, λοιπόν, δες τι μυστικά έχουμε για εσένα και κάνει τη ζωή σου λίγο πιο... εύκολη.
1. Μην προσπαθήσεις να καθαρίσεις το τηγάνι, όσο η επιφάνεια του είναι ζεστή. Άφησέ το να κρυώσει και έπειτα γέμισέ το με χλιαρό νερό.
2. Ρίξε μέσα στο τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε το να πάρει μερικές βράσεις.
3. Ρίξε το νερό στο νεροχύτη και απλά πέρασε την επιφάνεια του τηγανιού με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι.
Bonus tip: Μπορείς να προσθέσεις 1 ποτήρι ξύδι μέσα στο μείγμα για ακόμη πιο... αστραφτερά αποτελέσματα.