Τα μυστικά για να καθαρίσεις και να τα αποθηκεύσεις μόνη σου τα χαλιά σου στο «πι και φι»

Τα μυστικά για να καθαρίσεις και να τα αποθηκεύσεις μόνη σου τα χαλιά σου στο «πι και φι»

Κι όμως, γίνεται

Ο καιρός είναι πια ζεστός, ο Μάιος είναι ένα βήμα μακριά και... τα χαλιά πολύ σύντομα θα πρέπει και πάλι να μπουν στην αποθήκη.

Το ξέρουμε πως σου φαντάζει μαρτύριο η όλη διαδικασία καθαρισμού και αποθήκευσής τους και για αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε εμείς εδώ! Με τα παρακάτω tips θα καταφέρεις να τα καθαρίσεις μόνη σου τέλεια και να τα αποθηκεύσεις σε πολύ λίγο χρόνο.

t4t4t a1a3c

Πάμε να δούμε πώς:


- Πρώτο βήμα που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι να ρίξεις πάνω στα χαλιά σου άφθονη ποσότητα σόδας, η οποία θα καταφέρει να εξαφανίσει τις δυσάρεστες μυρωδιές πολύ άμεσα.
- Μετά από περίπου μισή ώρα, πέρνα επιμελώς τα χαλιά σου με την ηλεκτρική σου σκούπα.
- Και πάμε στο κεφάλαιο του καθαρισμού τους! Φτιάξε ένα μείγμα με τρία μέρη νερό και ένα μέρος λευκού ξιδιού. Ανακάτεψέ το καλά και πέρνα με τη βοήθεια μιας βούρτσας το θαυματουργό αυτό μείγμα σε όλη την επιφάνεια των χαλιών.
- Αν τα κρόσσια είναι αρκετά βρώμικα, τότε τρίψε τα προσεκτικά με μια μαλακή βούρτσα και λίγο απορρυπαντικό (προσοχή: μη βρέξεις το πέλος του χαλιού).

dgdf 0f545


- Κρέμασε τα χαλιά σου στη σκιά και άφησέ τα να στεγνώσουν (απόφυγε να τα αφήσεις στον ήλιο, καθώς θα φθαρούν οι ίνες τους και θα αλλοιωθούν τα χρώματά τους).
- Όταν θα είναι τελείως στεγνά, ψέκασέ τα με τα ειδικά αντισκωριακά σπρέι για να είσαι σίγουρη πως ο σκόρος δε θα... πιάσει δουλίτσα! Αν πάλι δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις χημικά προϊόντα, τότε φτιάξε μόνη σου ειδικά πουγκάκια από γαρύφαλλο, σανδαλόξυλο και δεντρολίβανο.
- Τύλιξε τα χαλιά σου πολύ σφιχτά σε ρολό και τοποθέτησέ τα μέσα στις ειδικές σακούλες που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ. Προσοχή: τοποθέτησέ τα οριζόντια στο πάτωμα, αν θέλεις να διατηρήσουν τη φόρμα τους.

Διάβασε ακόμα

Πλύσιμο στο χέρι: 4 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου