Μυρμήγκια στο σπίτι; Απαλλάξου, μια και καλή, με αυτά τα απλά κόλπα!

Μυρμήγκια στο σπίτι; Απαλλάξου, μια και καλή, με αυτά τα απλά κόλπα!

Φυσικές λύσεις για να τα διώξεις μακριά

Καλοκαίρι και ζωύφια -δυστυχώς- πάνε μαζί. Αφού, λοιπόν, σου προτείναμε 3 φυσικές λύσεις για να μη σε τσιμπήσει κανένα κουνούπι φέτος το καλοκαίρι και αφού έμαθες τους έξι τρόπους για να διώξεις τις μύγες μακριά από το σπίτι σου, ήρθε η ώρα να δεις πώς θα απαλλαγείς, μια και καλή, από τα ενοχλητικά μυρμήγκια.

trail of ants 25bc9


Πάμε να δούμε τα κόλπα:

- Καθάριζε καλά την τραπεζαρία και μην αφήνεις ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού σε αυτή.
- Κλείνε πολύ καλά τις συσκευασίες των τροφών και μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα ντουλάπια της κουζίνας ανά τακτά διαστήματα.
- Μην αφήνεις τα σκουπίδια να μαζεύονται στη βεράντα! Πριν γεμίσει πλήρως η σακούλα των σκουπιδιών, φρόντισε να την κατεβάσεις στον κάδο της γειτονιάς σου.
- Ρίξε στις πόρτες και στα παράθυρα λίγο χυμό λεμονιού ή λευκό ξίδι και άφησέ το να εξατμιστεί. Η έντονη μυρωδιά τους θα τα απωθήσει.
- Πασπάλισε με ρίγανη ή αλάτι τις εισόδους του σπιτιού σου και απαλλάξου μια και καλή από αυτά.
- Μπορείς επίσης να ρίξεις μερικούς κόκκους καφέ στα σημεία που συγκεντρώνονται πολλά μυρμήγκια ή να σχηματίσεις μία γραμμή με μία κιμωλία. Να είσαι σίγουρη πως δε θα τη διασχίσουν.
- Τελευταία και μάλιστα μυρωδάτη λύση είναι να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας στις εισόδους του σπιτιού σου!

Δες και αυτό: Tips για να μην ζεσταίνεσαι: Ιδού πώς θα απολαύσεις ένα... δροσερό ύπνο!