Εσύ ήξερες κάθε πότε πρέπει να πλένεις τον νεροχύτη σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ ήξερες κάθε πότε πρέπει να πλένεις τον νεροχύτη σου;

Θυμάσαι τη σειρά που παιζόταν στην τηλεόραση «Νοικοκυρές σε απόγνωση»; Σίγουρα εν έτη 2017 αυτή η έκφραση ή αυτός ο τίτλος της σειράς μας ταιριάζει απόλυτα και αν μένεις μόνη σου και χωρίς τους γονείς σου, τότε ξέρεις πάρα πολύ καλά για ποιο λόγο το λέμε.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από το να δουλεύεις καθημερινά, να μην προλαβαίνεις να κάνεις σχεδόν τίποτα και μέσα σε όλα αυτά να έχεις να κάνεις και τις δουλειές του σπιτιού. Γιατί ναι, από τη στιγμή που μένεις μόνη σου και δεν έχεις πια τη βοήθεια της μαμάς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η λύση μονόδρομος.

Στο ρεπό σου αντί να ξεκουραστείς κουράζεσαι λίγο παραπάνω γιατί πρέπει να καθαρίσεις. Και αν μάλιστα έχεις αρκετό καιρό να πιάσεις ξεσκονόπανο, τότε αργείς και περισσότερο γιατί προφανώς κι έχουν μαζευτεί πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να ρωτήσεις τη μαμά σου κάθε πότε πρέπει να κάνεις τι, έτσι ώστε να τα χωρίζεις σε «βάρδιες».

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να καθαρίζεις είναι ο νεροχύτης σου, τον οποίο χρησιμοποιείς και πιο συχνά άλλωστε. Σε περίπτωση λοιπόν, που δεν γνώριζες κάθε πότε πρέπει να τον πλένεις η σωστή απάντηση είναι μία φορά τον μήνα και σου έχουμε και έναν πολύ καλό τρόπο.

How to: Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/4 φλυτζανιού αλάτι και ρίξε το μέσα στον αγωγό. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα φλιτζάνι ξύδι και άφησε το για περίπου 15 λεπτά πριν ξεπλύνεις με βραστό νερό. Αυτό θα διώξει όλα υπολείμματα τροφών που έχουν μείνει μέσα στις σωληνώσεις και θα βοηθήσει στο να απαλλαγείς από τις δυσάρεστες μυρωδιές.

DPG Network