2 εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τον φούρνο σου από τα λίπη και να λάμπει σαν καινούργιος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τον φούρνο σου από τα λίπη και να λάμπει σαν καινούργιος

Κοίταξε επειδή ψέματα δεν θέλουμε να σου λέμε, με τις δουλειές του σπιτιού δεν έχουμε σχεδόν καμία σχέση, όσο και αν το θέλαμε. Το προσπαθήσαμε είναι η αλήθεια γιατί από τότε που αποφασίσαμε να μείνουμε μόνες μας, δεν είχαμε πια τη βοήθεια της μαμάς.

Εντάξει αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καθαρίζουμε και ποτέ, κάνουμε απλά τα βασικά; Μια σκούπα, ένα σφουγγάρισμα, ένα ξεσκόνισμα, άντε και κανένα τζάμι ενίοτε. Για ψυγεία, νεροχύτες και κουζίνες μόνο τα τυπικά και τα πάνω πάνω και όταν έρχεται η μαμά φυσικά σε καμία περίπτωση δεν κάθεται να ξεκουραστεί και να μας δει.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η πιο δύσκολη συσκευή που χρειάζεται καθάρισμα στο σπίτι μας, είναι η κουζίνα (aka φούρνος). Μαρτύριο! Γι’ αυτό λοιπόν παρακάτω σου έχουμε δύο εύκολα tips για να τον καθαρίσεις μόνη σου και να απολαύσεις και την παρέα της μαμάς σου όταν ξανάρθει.

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:

Σε ένα μπολ ρίξε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μία κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό. Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει σαν ζύμη για pancakes. Άπλωσε το στον φούρνο σου σε όλες τις «προβληματικές περιοχές και άφησε το για 15 λεπτά, πριν το σκουπίσεις με μία βρεγμένη πετσέτα.

Για την πόρτα του φούρνου όμως, που στο τζάμι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, ρίξε σόδα σε όλη την επιφάνεια της πόρτας και κάλυψε την με μία βρεγμένη πετσέτα, την οποία πιο πριν είχες βουτήξει μέσα σε ένα μπολ με νερό και υγρό απορρυπαντικό. Την αφήνεις για 15 λεπτά και σκουπίζεις την περιοχή με την ίδια πετσέτα με κυκλικές κινήσεις.

Ο φούρνος σου θα γίνει πεντακάθαρος, θα λάμπει και θα ακούσεις και τα μπράβο της μαμάς σου.