Λεκές από κόκκινο κρασί στα ρούχα σου; Απαλλάξου με αυτούς τους δύο εύκολους τρόπους

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Λεκές από κόκκινο κρασί στα ρούχα σου; Απαλλάξου με αυτούς τους δύο εύκολους τρόπους

Το κόκκινο κρασί είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ζυμαρικά σου, για μια νόστιμη μπριζόλα και επίσης κάνει πολύ καλό στο έντερό σου. Το μόνο αρνητικό που έχει το εύγευστο αυτό «ποτό» είναι ότι αν τύχει και λερωθείς, πολύ δύσκολα θα φύγει ο λεκές από τα ρούχα σου. Ειδικά από το λευκό πουκάμισο ή t-shirt σου.

Ξέρουμε είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί όμως παρακάτω σου έχουμε δύο τρόπους οι οποίοι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη στην προσπάθεια σου να τους «ξεφορτωθείς». Μόνο να θυμάσαι κάτι. Ποτέ, μα ποτέ μην τρίψεις το ρούχο με λεκέ από κόκκινο κρασί. Σκούπισε το απαλά με δροσερό νερό και μην το βάλεις στο πλυντήριο μέχρι να το πλύνεις, καθώς η θερμότητα δημιουργεί στίγματα.

#1. Με υγρό απορρυπαντικό και οξυζενέ
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις σπίτι σου υγρό απορρυπαντικό πιάτων και οξυζενέ. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τρία μέρη οξυζενέ με ένα μέρος υγρό απορρυπαντικό και ρίξε το πάνω στον λεκέ. Ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών διασπά το χρώμα του ποτού. Συνέχισε να προσθέτεις και άλλο από το διάλυμα πάνω στο λεκέ, έως ότου εξαφανιστεί η κηλίδα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να το τρίψεις.

#2. Με αλάτι και ζεστό νερό
Πάρε λίγο αλάτι και πασπάλισε τον λεκέ. Άφησε το έπάνω του για περίπου πέντε λεπτά, το αλάτι θα απορροφήσει το κρασί. Στη συνέχεια πρόσθεσε το βραστό νερό πάνω στο λεκέ, έχοντας λίγη απόσταση, προκειμένου να πέσει με φόρα και να «σπρώξει» το κρασί από το ρούχο. Έπειτα πλύνε το κανονικά στο πλυντήριο.