Πώς θα καθαρίσεις στο πι και φι τα ακουστικά σου

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα καθαρίσεις στο πι και φι τα ακουστικά σου

Τα ακουστικά όμως είτε είναι μικρά είτε τα μεγάλα (τύπου dj) πρέπει να τα καθαρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγουμε κάποια μόλυνση ή κάποια ωτίτιδα.

Στο γραφείο επιλέγεις να φοράς ακουστικά (όχι απαραίτητα αυτά του dj) για να χαλαρώνεις με λίγη μουσικούλα ή απλά για να μην ακούς το θόρυβο από τα τριγύρω γραφεία. Θες να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτά που γράφεις και σε καταλαβαίνουμε απολύτως. Τα ίδια ακουστικά χρησιμοποιείς και όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ή καράβι αλλά και για τις μετακινήσεις σου με τα ΜΜΜ. Ποιο είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά; Πώς δεν πρέπει να ξεχνάς να καθαρίζεις τα ακουστικά σου τα οποία «πέφτουν» θύματα αρκετών μικροβίων. Μόνο που τα ρίχνεις μέσα στην τσάντα σου μετά από κάθε χρήση, είναι αρκετό.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να τα καθαρίσεις;

Φτιάξε ένα δικό σου καθαριστικό ρίχνοντας σε ένα μπολ με ζεστό νερό λίγο σαπούνι (υγρό απορρυπαντικό) πιάτων και ανακάτεψέ το πολύ καλά. Έπειτα, πάρε ένα απαλό πανί και εμπότισέ το μέσα στο μείγμα (ίσα που να βραχεί).Τέλος, τρίψε τα ακουστικά σου. Το ίδιο βέβαια μπορείς να κάνεις και με μία μπατονέτα. Το παν είναι το πανί ή η μπατονέτα να μην έχουν μεγάλη ποσότητα νερού για να μην εισχωρήσει μέσα από το ακουστικό.

Εάν υπάρχει σκόνη στο μεταλλικό τμήμα των ακουστικών, δοκίμασε να βουρτσίσεις το σημείο με μια στεγνή οδοντόβουρτσα για να απομακρύνεις τη σκόνη.

earbuds woman

Extra tip: Αν υπάρχουν αφαιρούμενα (και αντικαταστάσιμα) καλύμματα σιλικόνης, προσπάθησε να τα αφαιρέσεις και να τα καθαρίσεις ξεχωριστά.