Πώς να γίνεις αυτόν τον Χειμώνα η ηρωίδα του σπιτιού σου

Πώς να γίνεις αυτόν τον Χειμώνα η ηρωίδα του σπιτιού σου

Αν μένεις μόνη ή συγκατοικείς, τότε ξέρεις καλά πως τα έξοδα ενός σπιτιού «τρέχουν», ειδικότερα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Για αυτό και τώρα που άρχισαν τα κρύα, ψάχνεις να βρεις το πώς θα κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό, χωρίς να μείνεις «ταπί» (και καθόλου ψύχραιμη).

Τα πράγματα είναι απλά: Όσα ρούχα κι αν φορέσεις μες στο σπίτι και όσο σφιχτά κι αν τυλιχθείς με τη fleece ρόμπα σου ή την κουβέρτα με τα μανίκια (όπως η Tina Fey στην παρακάτω φωτογραφία), δεν θα καταφέρεις να μην… τουρτουρίζεις από το κρύο, όταν η θερμοκρασία πέσει για τα καλά. Επειδή λοιπόν, όπως λέει ο σοφός μας λαός «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», αξίζει να ασχοληθείς από τώρα με το «καυτό» θέμα της θέρμανσης και της… διακόσμησης του σπιτιού σου.

Ναι, υπάρχουν τρόποι για να ζεστάνεις οικονομικά το σπίτι σου και την ίδια ώρα να κάνεις τους χώρους του πιο όμορφους. Αρκεί, λίγη φαντασία και o οδηγός θέρμανσης της LEROY MERLIN για να γίνεις φέτος η ηρωίδα του σπιτιού σου!

ler2

Ο Χειμώνας θέλει το ζεστό μπάνιο του

Το μπάνιο του σπιτιού είναι ένας χώρος που με λίγες και απλές κινήσεις μπορεί να «μεταμορφωθεί». Αν θέλεις λοιπόν, να κάνεις αυτόν τον χώρο πιο ζεστό -κυριολεκτικά και μεταφορικά- δεν έχεις παρά να προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα.

Για να απολαμβάνεις ζέστη και θαλπωρή τις κρύες μέρες του Χειμώνα στο μπάνιο, μπορείς να βρεις θερμαντικά σώματα λουτρού τα οποία θα ζεστάνουν το λουτρό και τις πετσέτες σου, ενώ παράλληλα θα διακοσμήσουν τον χώρο. Ανάλογα με τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις, μπορείς να επιλέξεις φορητές ή σταθερές λύσεις θέρμανσης.

ler3

Όσον αφορά στη διακόσμηση, μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου πιο «ζωντανό» και βολικό, επιλέγοντας όμορφα καλαθάκια για τα προϊόντα ομορφιάς σου. Αν το μπάνιο σου είναι μικρό, μπορείς να το κάνεις περισσότερο εντυπωσιακό, βάζοντας σε αυτό λίγα και καλά αντικείμενα με έντονα χρώματα (δεν χρειάζεται να το παρακάνεις). Αξίζει ακόμη να σε ενημερώσουμε ότι φέτος η πιο hot τάση στο decοr (και στο μπάνιο) είναι τα φυτά. Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

ler4

Σαλόνι για cocooning κάθε ώρα και στιγμή

Το καθιστικό είναι το αγαπημένο σου δωμάτιο. Είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνεις έπειτα από μια εξουθενωτική ημέρα στη δουλειά, είναι το μέρος στο οποίο απολαμβάνεις το cocooning, είναι εκεί όπου παρακολουθείς συντροφιά με τις φίλες ή τον καλό σου τις αγαπημένες σας σειρές. Θέλεις, λοιπόν, να είναι άνετο και ζεστό.

Μια οικονομική επιλογή για τον Χειμώνα είναι το κλιματιστικό, ενώ τα καλοριφέρ αποτελούν την ιδανική λύση για ομοιόμορφη θέρμανση στο χώρο. Ωστόσο, αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό που θα δώσει μια άλλη αίσθηση στον χώρο σου, μπορείς να «τσεκάρεις» τον οδηγό θέρμανσης της LEROY MERLIN.

ler5

Μια καλή ιδέα για υψηλή απόδοση αλλά και αισθητική αποτελεί η τοποθέτηση μιας σύγχρονης σόμπας Pellet.

ler6

Extra tip: Μην ξεχάσεις επίσης, να κάνεις πιο θελκτικό τον χώρο σου, βάζοντας σε πολλά σημεία όμορφα και αρωματικά κεριά! Είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα.

Cozy κουζίνα

Ακόμη κι αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική, αξίζει να κρατάς ζεστή και όμορφη και την κουζίνα σου. Μια οικονομική λύση «2 σε 1» αποτελεί η ξυλόσομπα με φούρνο αφού μαζί της θα ζεσταίνεσαι και την ίδια ώρα θα ψήνεις το φαγητό σου. Δηλαδή, θα εξοικονομείς κόστος και χρόνο. Και αν νομίζεις, ότι δεν είναι ντιζαϊνάτη, κάνεις λάθος. Δες απλά την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβεις!

ler7

Όνειρα γλυκά και ζεστά στο υπνοδωμάτιό σου

Το υπνοδωμάτιό σου το αφήσαμε για το τέλος, όχι επειδή δεν χρήζει προσοχής, αλλά διότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να το ζεστάνεις. Ξεκίνα επιλέγοντας αντικείμενα με «θερμά» χρώματα (είναι εκείνα που έχουν ως βάση τους το κόκκινο) και κάνε το ίδιο με τις κουρτίνες και το πάπλωμά σου. Αξίζει ακόμη να δώσεις σημασία στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Για επιπλέον ζεστασιά, πες «ναι» στο μαλλί και τη γούνα (την οικολογική φυσικά).

Βέβαια, για να ομορφύνεις το υπνοδωμάτιό σου τον Χειμώνα, δεν πρέπει να ξεχάσεις να επενδύσεις σε ένα εντυπωσιακό χάλι. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, απλά φρόντισε να μπορεί να κρατήσει ζεστό τον χώρο σου. Έχε κατά νου πως το layering στα χαλιά (δηλαδή το να βάζεις το ένα πάνω στο άλλο) είναι μια «καυτή» τάση στη διακόσμηση για το 2018. Προτιμάς το ethnic ή το boho; Μήπως είσαι fan του essential στυλ και θέλεις να βρεις κάτι πολύ απλό στο δωμάτιό σου; Τι θα έλεγες αν δοκίμαζες να βρεις φέτος χαλιά με γεωμετρικά σχήματα και tribal μοτίβα; Αν χρειάζεσαι έμπνευση, μπορείς απλά να «μελετήσεις» τις συμβουλές της LEROY MERLIN.

ler8

Όσον αφορά στη θέρμανση, μπορείς να βρεις τόσο φορητές όσο και σταθερές λύσεις. Η πρώτη κατηγορία είναι ιδιαίτερα οικονομική, ενώ υπάρχουν επιλογές που όχι μόνο μπορούν να ζεστάνουν αλλά και αν ομορφύνουν έναν χώρο. Για παράδειγμα, μπορείς να προμηθευτείς ένα αερόθερμο, έναν κονβέκτορα ή μια σόμπα χαλαζία.

Φυσικά, τα καλοριφέρ αποτελούν πάντα μια «must» λύση, ενώ αν θέλεις υψηλές επιδόσεις θέρμανσης σε ανταγωνιστικές τιμές, τότε τα κλιματιστικά inverter θα καλύψουν τις ανάγκες σου!

ler9

Extra tip: Αν το υπνοδωμάτιο και γενικά το σπίτι σου είναι παλιό και έχει προβλήματα με την υγρασία, πάρε έναν αφυγραντήρα. Έτσι, θα δημιουργήσεις ένα υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον για εσένα και την ίδια ώρα, θα κρατήσεις τη μούχλα μακριά από τα έπιπλα και τις ντουλάπες σου!

ler10

Λάβε λοιπόν, από τώρα τα μέτρα σου και γίνε φέτος η ηρωίδα του σπιτιού σου! Με λίγα χρήματα και τις σωστές επιλογές, θα καταφέρεις να κρατήσεις και φέτος ζεστούς τους αγαπημένους σου χώρους και να δημιουργήσεις το πιο όμορφο «καταφύγιο» στην καρδιά του Χειμώνα!