How to: 5 τρόποι να οργανώσεις το υπνοδωμάτιό σου στο άψε-σβήσε

Νάνσυ Μητσοστέργιου
How to: 5 τρόποι να οργανώσεις το υπνοδωμάτιό σου στο άψε-σβήσε

Αξιοποίησε στον έπακρον το χώρο σου καθαρίζοντας την ακαταστασία

Τα πιο μοδάτα και γαλήνια υπνοδωμάτια έχουν πολλά κοινά πράγματα: ένα γήινο και φωτεινό χρώμα στους τοίχους, ένα άνετο κρεβάτι, απαλό αλλά επαρκές φωτισμό και αρκετή πρασινάδα. Ένα πράγμα που δεν θα βρεις όμως σε αυτές τις κρεβατοκάμαρες είναι η ακαταστασία. Η αποδιοργάνωση είναι ο εχθρός της χαλάρωσης, είναι δύσκολο να έχεις έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο όταν υπάρχουν ενδείξεις που σου υπενθυμίζουν όλα αυτά τα πράγματα που δεν έχεις κάνει ακόμα, είτε γιατί βαριέσαι, είτε για τι είσαι κουρασμένη.

Το υπνοδωμάτιο σου είναι το τελευταίο πράγμα που βλέπεις πριν πας για ύπνο το βράδυ και το πρώτο πράγμα που όταν ξυπνάς το πρωί, επομένως ο χώρος αυτός δεν θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός και φιλόξενος; Εάν η κρεβατοκάμαρά σου χρειάζεται λίγη βοήθεια στο τμήμα της οργάνωσης, σου έχουμε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να τη φτιάξεις στο άψε σβήσε.

  • Στρώσε το κρεβάτι σου
    Δεν σου κοστίζει τίποτα, διαρκεί μόνο ένα λεπτό το πρωί και είναι το πιο ισχυρό όπλο σου όταν πρόκειται να κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου να φαίνεται καλύτερη. Όταν το κρεβάτι είναι ακατάστατο, ακόμη και ένα πανέμορφο δωμάτιο φαίνεται βρώμικο. Και αντίστροφα, όταν το κρεβάτι είναι στρωμένο, η κρεβατοκάμαρά σου φαίνεται πιο όμορφη, ακόμη και αν άλλα σημεία του δωματίου σου είναι λίγο ακατάστατα. Αν νιώθεις πως δεν προλαβαίνεις ξύπνα λίγο πιο νωρίς το πρωί, προκειμένου να έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να στρώσεις το κρεβάτι σου, να φτιάξεις τα μαξιλάρια κ.ο.κ. Voila, η κρεβατοκάμαρά σου έγινε πιο οργανωμένη.
  • Ώρα για το ξεκαθάρισμα
    Ήξερες ότι θα έρθει και αυτή η στιγμή. Πριν ξεκινήσεις την οργάνωση της κρεβατοκάμαρας σου πρέπει να απαλλαγείς από όλα εκείνα τα πράγματα που δεν σου χρειάζονται, δεν είναι πια αγαπημένα ή δεν τα χρησιμοποιείς. Μάζεψε λοιπόν τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν φοράς ή δεν σε κολακεύουν πια, τα βιβλία που έχεις ήδη διαβάσει, τον διάδρομο ή την μπάλα άσκησης που ορκίστηκες πως θα χρησιμοποιούσες κάθε πρωί αλλά τώρα εξυπηρετεί κυρίως για να κρατάει ρούχα που είτε ανήκουν στη ντουλάπα, είτε στο πλυντήριο.
  • Επωφελήσου από το χώρο κάτω από το κρεβάτι σου
    Έχεις κάποια αρκετά τετραγωνικά μέτρα ακίνητης περιουσίας κάτω από το κρεβάτι σου - γιατί να μην τον εκμεταλλευτείς; Αυτός ο χώρος είναι ένας βασικός χώρος αποθήκευσης για παπούτσια, εποχιακά ρούχα και αθλητικά είδη, επιπλέον κλινοσκεπάσματα και άλλα ογκώδη αντικείμενα. Κάνε το πιο εύκολο χρησιμοποιώντας κουτιά αποθήκευσης για αυτήν τη χρήση κατά προτίμηση διάφανα -ώστε να μπορείς να δεις τι υπάρχει μέσα χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξεις- και με λαβές για εύκολη πρόσβαση.
  • Δώσε στα κοσμήματα σου ένα «σπίτι»
    Ένα παραδοσιακό κουτί κοσμημάτων καθιστά εύκολη την ταξινόμηση και την αποθήκευση των αξεσουάρ σου, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Εάν έχεις μια μεγάλη συλλογή από κοσμήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον τοίχο στο υπνοδωμάτιο σου, ακόμη και φλιτζάνια καφέ από σερβίτσια με ιδιαίτερα σχέδια.
  • Μην ξεχνάς τις πόρτες
    Τοποθέτησε γάντζους στις πλάτες της κρεβατοκάμαρας και στις πόρτες των ντουλαπιών και χρησιμοποίησε τις για να κρεμάσεις το μπουρνούζι, το μπουφάν, την τσάντα σου, κασκόλ, καπέλα και ζώνες.

Διάβασε επίσης:

Θέλεις να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου με ελάχιστα χρήματα; Ιδού πώς

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο cosy χωρίς θέρμανση;