5 εντομοαπωθητικά φυτά για να μην σε τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι

Πατούλια Κατερίνα
5 εντομοαπωθητικά φυτά για να μην σε τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι

Φυτά για να διώξεις τα κουνούπια

Έχουμε μπει πλέον στην εποχή που τα κουνούπια και τα λοιπά έντομα έχουν εμφανιστεί και πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά σου.

Έλα όμως, που με την σωστή επιλογή φυτών, μπορείς να απομακρύνεις τα κουνούπια από τo σπίτι και τη ζωή σου. Ιδού 5 εντομοαπωθητικά φυτά για να επιλέξεις.

Διάβασε ακόμα: Ο καθαρισμός σιφωνιών γίνεται εύκολα και εναλλακτικά

Σιτρονέλα
Τα κεριά σιτρονέλας είναι συχνά γεμάτα χημικά σε αντίθεση με το φυτό σιτρονέλας του οποίου τα φύλλα μπορείς να κόψεις και να τρίψεις στο δέρμα σου για να αποφύγεις το τσίμπημα των κουνουπιών. Το φυτό σιτρονέλας χρειάζεται το φως και αντέχει στη ζέστη.

Μέντα:
Η φρέσκια μυρωδιά της μέντας είναι και εντομοαπωθητική όπως φανέρωσε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Malaria Journal. Η εντομοαπωθητική δράση της μέντας είναι αρκετά ισχυρή ενώ το εν λόγω φυτό είναι και αρκετά οικονομικό.

Βασιλικός!
Όχι, άδικα, σε παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι έτριβαν φύλλα βασιλικού σε συνδυασμό με ξίδι και δεν δέχονταν κανένα τσίμπημα κουνουπιού. Ο βασιλικός είναι φυσικό εντομοαπωθητικό φυτό και η προστασία του φτάνε το 100% σε αποτελεσματικότητα.

Λεβάντα:
Η λεβάντα δεν χαλαρώνει μόνο τις αισθήσεις αλλά και το τσίμπημα κουνουπιών. Φύτευσε λεβάντα ή τοποθέτησε γλαστράκια με λεβάντα κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα.

Γεράνι
Τα αρωματικά γεράνια είναι εξίσου εντομοαπωθητικά με τη σιτρονέλα, παρότι δεν είναι τόσο γνωστά. Τα γεράνια είναι και υπέροχα διακοσμητικά φυτά, ενώ ο τύπος γερανίου με άρωμα λεμονιού, είναι ο πιο αποτελεσματικός. Τα γεράνια αγαπούν τη ζέστη και τον ήλιο.