Τα καλύτερα μυστικά για να μην μυρίζει άσχημα το ψυγείο

Καφές και σόδα και πολλά μυστικά για καθαρό ψυγείο

Το ψυγείο σου μυρίζει άσχημα; Σου έχουμε λύση! Υπάρχουν μυστικά και κόλπα φυσικά και χωρίς χημικά που μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα καθαρό ψυγείο.


Πρώτα πρώτα, άδειασε το ψυγείο, καθάρισέ το και πέταξε παλιά φαγητά, τάπερ, τελειωμένα προϊόντα. Έπειτα, καθάρισε με νερό και σαπούνι, μαγειρική σόδα αραιωμένη σε νερό και στο τέλος, βάλε κι εάν μπολ με σκέτη σόδα στο ψυγείο για να φύγουν και οι τελευταίες μυρωδιές.

Δες και το βίντεο:

Τώρα, πάμε στα υπόλοιπα κόλπα πέραν της σόδας για να παραμείνει το ψυγείο καθαρό και να μοσχοβολάει.

Μια άλλη λύση είναι ο φρεσκοκομμένος καφές:

Βάλε ένα πιάτο με φρεσκοκομμένο καφέ στο ψυγείο για 24 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν σου αρέσει ο καφές, η εναλλακτική είναι η βρόμη ή ο ενεργός άνθρακας (κάρβουνο) σε άδειο ψυγείο για 12 ώρες.

Βανίλια:
Μια άλλη λύση να αφήσεις ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι να ποτίσει με έλαιο βανίλιας και να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα ύφασμα για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Ξύδι:
Όπως και η σόδα, έτσι και το ξίδι είναι εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Βάλε σε δοχείο με σπρέι μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και μισή χλιαρού νερού και ψέκασε τα ντουλάπια ή τα ράφια. Το ξίδι εξουδετερώνει τις μυρωδιές εξαιρετικά.

Λεμόνι:
Βάζε μισό κομμένο λεμόνι στο ψυγείο κάθε 3-4 ώρες για να απορροφήσει εύκολα τις μυρωδιές και να αποκτήσει ωραίο άρωμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το πορτοκάλι ή με φλούδα πορτοκαλιού.

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ