Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το στρώμα του κρεβατιού σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το στρώμα του κρεβατιού σου;

Εσύ το γνώριζες;

Γνωρίζουμε πως με τις δουλειές του σπιτιού οι σχέσεις σου δεν είναι ιδανικές και σε καταλαβαίνουμε γιατί κι εμείς πολλές φορές βαριόμαστε να κάνουμε πράγματα. Αν μένεις με τους γονείς σου το άγχος είναι μικρό, γιατί ξέρεις πως κάποια στιγμή θα το καθαρίσει εκείνη, αν πάλι όχι, τότε πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές.

Ενώ στην κρεβατοκάμαρα όλοι καθαρίζουμε και αλλάζουμε πολύ συχνά σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.ο.κ, δεν καθαρίζουμε σχεδόν ποτέ το στρώμα μας. Είναι σπάνιες οι φορές που το κάνουμε κι αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο λάθος. Μπορεί σε προηγούμενο κείμενο να σου έχουμε πει πώς να το καθαρίσεις, δεν σου έχουμε πει το πότε.

Κάθε έξι μήνες (ή κάθε χρόνο στην χειρότερη) είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να το καθαρίσεις σε βάθος. Ωστόσο μπορείς όποτε αλλάζεις σεντόνια, πριν στρώσεις τα καθαρά, να το αφήνεις για λίγο να αεριστεί και να το σκουπίζεις με την ηλεκτρική καθώς έτσι απορροφάται η σκόνη.

Και για να μην ανατρέχεις στο παρελθόν, σου κάνουμε κι ένα review στο πως μπορείς να το καθαρίσεις.

Σκούπισε το: H ηλεκτρική σκούπα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος στον καθαρισμό των στρωμάτων. Ξεκίνα από το πάνω μέρος του στρώματος σκουπίζοντας, συνέχισε στα πλαϊνά και τις γωνίες και κατέβα σταδιακά προς τα κάτω. Αφού τελειώσεις με το μπροστινό μέρος μπορείς να γυρίσεις το στρώμα και να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Διώξε τις δυσάρεστες οσμές: Με το πέρασμα του χρόνου το στρώμα απορροφά τις μυρωδιές του σώματός μας, όπως και τον ιδρώτα μας. Για να απαλλαγείς από αυτές πασπάλισε στο στρώμα μαγειρική σόδα και τρίψε με μια χοντρή βούρτσα. Άφησέ την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαίρεσε την. Αν θες να προσθέσεις ένα ωραίο άρωμα, βάλε μέσα στη σόδα λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια.

Διάβασε ακόμη: Ήξερες πως η τσάντα γυμναστικής σου έχει τα περισσότερα μικρόβια; Να πώς να την καθαρίσεις