How to: Αρωμάτισε το μπάνιο σου φυσικά, με αυτά τα 3 DIY αποσμητικά χώρου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
How to: Αρωμάτισε το μπάνιο σου φυσικά, με αυτά τα 3 DIY αποσμητικά χώρου

Δεν φαντάζεσαι πόσο απλό είναι

Τα μπάνια είναι επιρρεπή σε άσχημες οσμές χάρη στην υγρασία και σε κάθε είδους μούχλα που αναπτύσσεται εκεί μέσα. Εάν μάλιστα η τουαλέτα είναι στον ίδιο χώρο με το ντους, τότε είναι λίγο δύσκολο να διατηρείς την ατμόσφαιρα φρέσκια κα καθαρή συνέχεια. Τα επαγγελματικά αποσμητικά χώρου έχουν συνήθως πολύ έντονο άρωμα, το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο να το αντέξεις (πόσο μάλλον αν έχεις και αλλεργία σε τέτοιου είδους αρώματα) και δεν ξεφορτώνονται πάντα τις δυσάρεστες οσμές. Αντ’ αυτού, απλά καλύπτουν την οσμή με ένα υπερ-φρουτώδες, συνθετικό άρωμα.

Παρακάτω σου έχουμε τρία diy αποσμητικά χώρου, που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Αποσμητικό χώρου με μαγειρική σόδα
Γέμισε ένα βαζάκι με μαγειρική σόδα (περίπου στο 1/3 ) και ρίξε και 9 με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Κούνησε το για να ανακατευτεί και κάλυψε το με ένα αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα κάνεις πολλές μικρές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Σφράγισε το αλουμινόχαρτο γύρω από το βάζο και δέσε μια ωραία κορδελίτσα, προκειμένου να το κάνεις να δείχνει πιο όμορφο. Το αποσμητικό για το μπάνιο σου είναι έτοιμο.

Αποσμητικό χώρου με βαμβάκι
Βάλε μερικές μικρές μπάλες βαμβακιού στο αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Βάλε τις μικρές μπαλίτσες σε ένα μπολ και τοποθέτησε το στο μπάνιο σου. Άλλαξε το κάθε μέρα και πρόσθεσε καινούργιες μπάλες βαμβακιού.

Αποσμητικό χώρου με λεβάντα
Σε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ βάλε εμφιαλωμένο νερό μέχρι τη μέση και στη συνέχεια πρόσθεσε μισό φλιτζάνι ανθόνερο αμαμήλις (μπορείς να το βρεις στα μαγαζιά με τα βιολογικά προϊόντα) και είκοσι σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κούνησε το να ανακατευτούν όλα τα «υλικά» και ψέκασε το μπάνιο σου μετά από κάθε χρήση.

Δες και αυτό: Do it alone: Αρωματικά χώρου εντελώς φυσικά και όπως ακριβώς τα θες