Φτιάξε μόνη σου καθαριστικό για να διώξεις τα λίπη από τον νεροχύτη σου με 3 υλικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε μόνη σου καθαριστικό για να διώξεις τα λίπη από τον νεροχύτη σου με 3 υλικά

Που θα βρεις στην κουζίνα σου

Η κουζίνα είναι αυτός ο χώρος του σπιτιού σου που χρησιμοποιείς λίγο περισσότερο από τα άλλα δωμάτια. Αν μάλιστα σου αρέσει και η μαγειρική, τότε σίγουρα περνάς πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που εμείς φανταζόμαστε. Και κάπως έτσι αυτομάτως αυτό που λερώνεται και περισσότερο είναι ο νεροχύτης σου.

Υπάρχει όμως τρόπος να τον καθαρίσεις, και δεν εννοούμε απλά με νερό ή χλωρίνη. Μπορείς να φτιάξεις ένα καθαριστικό με 3 υλικά που θα έχεις σίγουρα στα ντουλάπια σου. Ποια είναι αυτά;

Ξύδι
Μαγειρική σόδα
Λάδι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και baby-oil)
Χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Ρίξε τη σόδα μέσα στον νεροχύτη σου και ρίξε και λίγο νερό ούτως ώστε να δείχνει κρεμώδες. Μπορείς βέβαια αντί για νερό να χρησιμοποιήσεις και λεμόνι. Μόλις δημιουργήσεις αυτό το κρεμώδες υλικό λοιπόν άπλωσε το παντού στον νεροχύτη σου, ψέκασέ το με λίγο ξύδι προκειμένου να αφρίσει και άφησε το για 10 λεπτά.

Μόλις αυτά περάσουν ρίξε ζεστό νερό για να ξεπλύνεις το μείγμα. Σκούπισε τον με χαρτί κουζίνας κι έπειτα ξανά με χαρτί άπλωσε λίγο λάδι σε όλη του την επιφάνεια (αυτό βολεύει αν ο νεροχύτης σου είναι ανοξείδωτος, προκειμένου να γυαλίσει). Ξέπλυνε και πάλι και είναι έτοιμος.

Και θα μυρίζει ωραία λόγω του ξυδιού και του λεμονιού και θα αστράφτει από καθαριότητα.

DPG Network