3 φυσικοί τρόποι για να απομακρύνεις τις κατσαρίδες

3 φυσικοί τρόποι για να απομακρύνεις τις κατσαρίδες

Το αιώνιο πρόβλημα του καλοκαιριού: Κατσαρίδες

Οι καύσωνες ξεκίνησαν και το νούμερο ένα πρόβλημα του καλοκαιριού είναι όπως πάντα… οι κατσαρίδες. Ας το παραδεχτούμε! Σε καινούργιο σπίτι ή σε πιο παλιό, σε μονοκατοικία ή στο χωριό, οι ενοχλητικές κατσαρίδες μπορούν να σου χαλάσουν την ηρεμία των διακοπών.

Αυτό που γνωρίζουμε επίσης, είναι πως οι κατσαρίδες είναι πιο ανθεκτικές στα χημικά για την αντιμετώπισή τους σύμφωνα με το Purdue University όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science.

Όπως γνωρίζουμε πια μετά από μελέτη έξι μηνών, οι κατσαρίδες τείνουν να γίνουν ανθεκτικές σχεδόν σε κάθε είδος χημικού εντομοκτόνου.
«Είδαμε την αντίσταση να αυξάνεται κατά τέσσερις έως έξι φορές μέσα σε μια μόνο γενιά. Δεν περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί τόσο γρήγορα. Καθώς οι κατσαρίδες αναπτύσσουν αντίσταση σε πολλαπλά εντομοκτόνα ταυτόχρονα, ο έλεγχος τους μόνο με χημικά θα γίνει σχεδόν αδύνατος», δηλώνουν οι ειδικοί.



Οπότε, προσπαθώντας να βρούμε λύση στο πρόβλημα της κατσαρίδας, ίσως πρέπει να στραφούμε σε πιο φυσικές λύσεις. Όπως:

1. Τοποθέτησε περισσότερα τρόφιμα στο ψυγείο, καθάρισε τα ντουλάπια και κλείσε τα υπόλοιπα τρόφιμα σε αεροστεγή βάζα. Καθάρισε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό και πέταξε την άχρηστη σαβούρα πραγμάτων που μπορεί να έχει συσσωρευτεί σπίτι σου και αποτελεί φωλίτσα για τις κατσαρίδες.

2. Απομάκρυνε το νερό: Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν μέχρι και ένα μήνα χωρίς φαγητό αλλά χρειάζονται νερό σε καθημερινή βάση. Οπότε, περιόρισε την πρόσβαση στο νερό με όποιο τρόπο μπορείς, κλείνοντας τα σιφώνια, σφίγγοντας τις σωληνώσεις που στάζουν ελέγχοντας τις τουαλέτες, ακόμα και κάτω από το ψυγείο.

Kαι το πιο σημαντικό μυστικό: Δες το παρακάτω