Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τον δερμάτινο καναπέ του σαλονιού (video)

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τον δερμάτινο καναπέ του σαλονιού (video)

Ο δερμάτινος καναπές θέλει φροντίδα και σωστή περιποίηση

Ο δερμάτινος καναπές που σου άφησε ενθύμιο η γιαγιά σου ή που αγόρασες με πολύ κόπο δεν είναι το πιο εύκολο αντικείμενο για να το διαχειριστείς.
Για να διατηρείς το χρώμα και το δέρμα σε καλή κατάσταση, πρέπει να περιποιείσαι τακτικά κάθε δερμάτινο έπιπλο και να μην χρησιμοποιείς καθαριστικά που μόνο θα το βλάψουν.

Θα χρειαστείς:
Ένα σκουπάκι για τα ψίχουλα που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία.
Ένα πανάκι με μικρο ίνες.
Ένα άλλο απαλό βαμβακερό πανί.
Λίγο κρεμοσάπουνο και
Λευκό ξίδι.

Ξεκινάς με το απαλό βουρτσάκι από το σκουπάκι και προτού καθαρίσεις βρίσκεις τις προδιαγραφές καθαρισμού του κατασκευαστή. Αρχίζεις να καθαρίζεις τους λεκέδες με υγρό κρεμοσάπουνο το οποίο θα ρίξεις στο πανί και δεν θα γεμίσεις με νερό. Δεν θέλουμε ο λεκές από νερό να απλώσει πάνω στο δέρμα και να αφήσει λεκέ μεγαλύτερο από τον ίδιο τον λεκέ.
Με το άλλο πανί, απομακρύνεις υπολείμματα από το σαπούνι και για επίμονους λεκέδες πάνω στο δέρμα βρέχεις ένα πανί με ένα μείγμα με ένα μέρος από λευκό ξίδι και νερό. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και καθαριστικό για δέρμα, ρίξε μόνο μερικές σταγόνες σε ένα βρεγμένο πανί. Χρησιμοποίησε το άλλο βαμβακερό πανί που είναι στεγνό για να απομακρύνεις την έξτρα υγρασία.



d